22 september 2020

IBE @ Ancienne Belgique, AB Club: Rustige muziek in intieme sfeer (★★★★ ½)

-

Advertentie

Maandag was Ibe al wat de klok sloeg in de Club van Ancienne Belgique: zijn show om acht uur raakte meteen uitverkocht, waarop hij besloot ook een matinee concert te doen. Aan intimiteit en familiale sfeer alvast geen gebrek: ook zijn fiere opa -jullie vast bekend van The Voice- was aanwezig en kon zijn tranen wederom niet bedwingen. 

Wanneer Ibe het podium opwandelde, verscheen er een eerder verlegen jongeman. Het kostte hem duidelijk enige moeite om interactie met het publiek aan te gaan en hij bracht een ‘hmm… ja… wat moet ik juist zeggen?’ uit. De zenuwen bleken achteraf gezien de boosdoener voor zijn gedrag: nadat hij begon met ‘Don’t Let Them Bring You Down’, was er van nervositeit nog weinig te merken.

© Steven Elias

Met maar twee uitgebrachte nummers op Spotify werd er vooraf verwacht dat hij vooral covers ging brengen, maar niets bleek minder waar. Blijkbaar schreef Ibe achter de schermen al veel, maar toonde hij hiervan nog niets aan ons. Er passeerden dan ook heel wat onbekende singles de revue, zoals ‘You Won’t Get Away With This’, ‘Sweet Love’ en ‘Dark Maze’. Net op het juiste moment kondigde hij het nummer aan dat volgens hem sterk bepalend is geweest in The Voice: ‘When The Party’s Over’. Het is ook meteen duidelijk waarom: het nummer past hem zó goed, dat je bijna zou vergeten dat hij het niet zelf geschreven heeft.

Tot de encore van de avond behoorden ‘Table of Fools’ en ‘Control’. Misschien wat jammer dat we hierop zo lang moesten wachten, maar het was het wel waard. Hij bracht zijn nummers zoals we het van hem gewend zijn: foutloos en enorm krachtig. De akoestiek in de Club paste en versterkte zijn stem dan ook fantastisch goed. Gevolg: kippenvel bij elk nummer, opnieuw en opnieuw.