Mahalia @ Ancienne Belgique, AB: Dansbare verhalen (★★★½)

© Steven Elias

De Britse singer-songwriter Mahalia stond donderdagavond in een goed gevulde Ancienne Belgique. De ‘BBC Sound of’ 2019-genomineerde veroverde gisteren heel wat harten op de laatste halte van haar Europese tour. 

Het was nog maar van april jaar geleden dat Mahalia een bezoek bracht aan de Brusselse concerttempel AB. Deze zomer was ze tweemaal in ons land te zien op Couleur Café en Werchter. De Britse kwam haar nieuwe plaat ‘Love And Compromise’ voorstellen aan de Grote Zaal.

Onderhoudende babbels

Mahalia Burkmar, zoals de vrouw echt heet, is niet op haar mondje gevallen. Liedjes schrijven doet ze over alles wat haar nauw aan het hart of op haar lever ligt. Dat ze die verhalen bij wijze van zelftherapie al te graag deelt, merkten we eerder al tijdens haar passage in april van dit jaar. Waar ze toen net iets te veel naar praten neigde en net iets te weinig naar zingen, wist ze donderdagavond van tafel te vegen. Voor sommige zijn haar lange bindteksten ongetwijfeld teveel van het goede, maar wij waren wel overtuigd van de onderhoudende babbels die de Britse brengt.