Matt Simons (+ Milow) @ Ancienne Belgique, AB Club: Meer dan een one hit wonder (★★★ ½)

© Steven Elias

Matt simons ancienne belgique
© Steven Elias

De Amerikaanse singer-songwriter Matt Simons stond donderdagavond voor een uitverkochte AB Club. De Amerikaan trekt dit najaar door Europa om zijn nieuwe album ‘After The Landslide’ voor te stellen. Wij zagen een degelijke popshow.

Matt Simons brak in 2015 door dankzij de release van een remix van zijn track ‘Catch & Release’ door het Nederlandse dj-duo Deepend. Eerder dit jaar bracht Simons zijn derde plaat ‘After The Landslide’ uit en bewees hierdoor allesbehalve een one hit wonder te zijn. Die plaat kwam hij donderdagavond voorstellen in een uitverkochte AB Club.

milow ancienne belgique
© Steven Elias

Verbazing alom bij de vroege aanwezigen in AB. Het was niet de geplande Chris Ayer, die wegens stemproblemen uitviel, maar wel de Leuvense Milow die gepakt met zijn gitaar aantrad op het podium van de reeds goed gevulde Club. Milow en Matt Simons zou je quasi als muzikale broertjes van elkaar kunnen beschouwen. De heren leerden elkaar enkele jaren geleden kennen op een festival, waarna ze contact met elkaar hielden en met elkaar gingen muziek schrijven. Toen Ayer uitviel, belde Simons onze Belgische trots op voor een last-minute wissel. De man zette met zijn tonnen ervaring een gesmaakte akoestische show neer, waarin we o.a. nieuwe songs ‘Help’ en ‘Houdini’ hoorden. Een fijn voorsmaakje voor zijn headline-show op 15 februari in de Lotto Arena.

Matt simons ancienne belgique