20 september 2020

Ruby Grace, Tsar B en DVTCH NORRIS @ Ancienne Belgique, AB Club: Talenten van morgen

Advertentie

-

De Coca-Cola Sessions in Ancienne Belgique vierde zondagavond zijn tiende verjaardag met een XL-editie. Maar liefst vijf artiesten stonden op de line-up. Wij gingen kijken hoe het er bij Ruby Grace, Tsar B en DVTCH Norris aan toe ging.

Ruby Grace (★★★1/2)

Aangenaam verrast waren we toen we de singles ‘Lipgloss’ en ‘Glitter’ van Ruby Grace te horen kregen. De Hasseltse maakt elektropop die zijn oorsprong in een universum van kleurrijke zoetigheid heeft, maar waar vooral haar prachtige stem in de kijker staat. En die zoete wereld nam ze ook tijdens haar liveshow in de AB Club mee. Ruby Grace, die tijdens het zingen vrolijk van links naar rechts huppelt, lijkt zo uit pakweg Alice in Wonderland te komen. Of moeten we Ruby Grace in Wonderland zeggen?

Naast de opvallende verschijning wist ze ook muzikaal haar mannetje te staan. Zo kregen we ‘Glitter’ in een versie die nét iets harder en zoeter klonk, maar waar vooral de dansbaarheid opviel. Net hetzelfde ontstond bij laatste single ‘Jawbreaker’: dansen werd de regel, stilstaan werd verboden. Ruby Grace is zoet en onschuldig, maar is vooral klaar voor veel meer. Ze wordt ongetwijfeld de volgende popsensatie van ons land (én ver daarbuiten).