SONS @ De Roma, Antwerpen: “Vuile garage punk om op los te gaan” (★★★★)

© Margit Vantoortelboom

SONS depot
© Margit Vantoortelboom

Donderdag 12 december bracht SONS stevige garage punk naar De Roma in Antwerpen. De band ging los, en het publiek zeker ook.

De jongens van SONS hebben het druk. In 2018 wonnen ze de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Sindsdien zijn de vier niet meer te stoppen. Ze stonden al op de Lokerse Feesten, Rock Werchter, Pukkelpop en zijn ondertussen genomineerd bij de MIA’s in de categorie doorbraak.

SONS depot
SONS eerder deze maand in het Depot / © Margit Vantoortelboom

Puur & snel

Beginnen deed SONS met ‘Family Dinner’. Dat was meteen een knallende start. De set begon enorm energiek en er stonden meteen mensen mee te dansen. Dat bleef zo tijdens ‘Wanted Dead’. De sfeer zat meteen goed. Tijdens ‘Altruist’ begon de band zelf ook wat losser te komen. Het publiek genoot, en dus ook zij mochten genieten. De sfeer bij ‘Concrete Waves zat iets anders. De tekst van het refrein is iets makkelijker, en daardoor brulde het publiek volop mee. Hetzelfde effect was er bij ‘I Need A Gun’. Die song is iets monotoner, maar bracht een fijne afwisseling in de setlist. ‘Sunday’ was opnieuw meer wat we gewoon zijn van SONS. Puur en snel.

Toen ‘Naughty’ begon, voelde je het enthousiasme bij het publiek. Het iets bekendere nummer zorgde ervoor dat het publiek van De