Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique, AB Club: Ruwe rebelse drug (★★★★½)

© Steven Elias

Sylvie Kreusch Ancienne Belgique
© Steven Elias

Sylvie Kreusch, zegt de naam u niets? Wel dan heeft u de laatste jaren Soldier’s Heart en Warhaus gemist, twee projecten die ze de afgelopen jaren vaarwel zei. Woensdagavond was het tijd om haar soloproject te leren kennen, dat deden wij in een uitverkochte AB Club.

Sylvie Kreusch is voor de Belgische muziekliefhebber al lang geen onbekende meer. Zo leerden we haar eerst kennen als frontvrouw van Soldier’s Heart, dat het na één album voor bekeken hield, maar het was eigenlijk pas met haar toenmalige lief Maarten Devoldere (Balthazar) dat ze grote bekendheid verwierf onder de noemer Warhaus. Die relatie liep zowel op privé als professioneel vlak stuk, maar met beide projecten definitief achter zich, gaat Kreusch volop voor een solocarrière die ze woensdagavond uit de doeken deed in een uitverkochte AB Club.

Sylvie Kreusch Ancienne Belgique
© Steven Elias

Melancholie? Passie? Emotie? Elektronisch? Indie? Pop? We laten het meteen achterwege: op Sylvie Kreusch valt geen label te plakken. Wat we er u wel over kunnen vertellen? Sylvie Kreusch bracht een zoet-zoute mix van présence, vuur en vooral exotische ritmes naar de AB Club. Midden september bracht Kreusch haar allereerste solo EP ‘BADA BING! BADA BOOM!’ uit. Muziek die je het best kan omschrijven als passioneel, met een fikse dosis exotische ritmes.

Sylvie Kreusch Ancienne Belgique