20 september 2020

Waterparks @ Melkweg, Amsterdam: ‘Ugly ass green-haired Ed Sheeran’ en zijn kompanen (★★★★)

-

Advertentie

Waterparks verkocht vrijdagavond een volledige Melkweg in Amsterdam uit. En dat deden ze goed. Er zat elektriciteit in de lucht.

Op 11 oktober bracht Waterparks hun nieuwste album ‘Fandom’ uit. Sindsdien ligt de wereld aan hun voeten. Ze staan op de covers van muziektijdschriften en hebben zelfs een heuse hit op TikTok met ‘I Miss Having Sex But At Least I Don’t Wanna Die Anymore’.

Meteen sfeer

De avond werd gestart door De’Wayne Jackson. Hij zong en danste alsof hij nooit iets anders gedaan had. De eerste (en zeker niet de laatste) moshpit werd gestart. De’Wayne had een geweldige interactie met zijn publiek. Ze luisterden aandachtig en dansten vrolijk met hem mee.

Waterparks kwam een paar minuten te laat op en dat was te merken aan het publiek. De fans begonnen af te tellen en de naam van de band te scanderen. Toen ze dan toch opkwamen, was het gegil zo overdonderend dat er ongetwijfeld enkele trommelvliezen gesneuveld zijn. Ze begonnen met ‘Cherry Red’, wat meteen werd gevolgd door ‘Watch What Happens Next’. Dat was fijn, aangezien deze twee nummers ook naadloos in elkaar vloeien op het album. Een slimme zet om dat ook tijdens de concerten te behouden.