18 september 2020

Brussels Summer Festival dag 3: Heel verscheiden met o.a. Kikesa, Hooverphonic en Giorgio Moroder

-

Advertentie

De derde dag van Brussels Summer Festival was een heel divers feestje. Zo konden we genieten van rap, pop, punk en disco. Zo’n verscheiden line-up trekt natuurlijk ook een verscheiden publiek aan. Jong en oud was massaal aanwezig. 

Ambiance bij Ykons

De Luikse indie-popband Ykons zorgden voor veel ambiance. Ze hadden een heel afwisselende set, met zowel upbeat als rustige nummers. Hoewel ze weinig echte meezingers hebben, was het publiek helemaal mee. Ze sprongen en klapten op de maat, wat natuurlijk ook kwam door de aanmoedigingen van de groep. Het enige puntje van kritiek was dat er soms nogal langdradige muzikale stukken waren. Toch was er een goede sfeer.

© Merlin Meuris

Franse rap bij Kikesa

Kikesa, een Franse rapper uit Nancy, slaagde erin om enorm veel energie in zijn set te steken. Het publiek ging helemaal uit de bol op de vrolijke nummers. Bij ‘La dernière fois que je parle de toi’, een emotioneel nummer, voelde je het publiek ook meeleven. De rapper liep heel het optreden lang heen en weer en sprong mee op de maat, wat bijdroeg tot de sfeer.