20 oktober 2020

Deze artiesten moet je vrijdag zien op Rock Werchter

-

Advertentie

Het jaarlijkse vierdaagse muziekfeest Rock Werchter is weer losgebarsten. Alsof de keuzestress normaal niet genoeg is, voegde de organisatie dit jaar een vierde podia toe aan de festivalweide. Wij maken je wegwijs door de line up, dit zijn de artiesten die je op vrijdag moet gezien hebben.

IAMDDB (14.15 – 15.00 / The Barn)

De half half-Portugese en half-Angolese Diana DeBrito mag op vrijdag The Barn aan het dansen brengen. Naar eigen zeggen maakt ze urban jazz, maar ook trap, hiphop en jazz zijn in haar nummers te horen. Onlangs werd ze derde op het prestigieuze BBC’s “Sound of 2018”. Met haar nieuwe album “Hoodrich Vol. 3” komt ze Werchter veroveren. Zet je wekker maar wat vroeger!

Wolf Alice (15.10 – 15.45 / The Slope)

Bijna hemelse zang van Ellie Rowsel, in combinatie met shoegaze, folk en elektronica: dat is Wolf Alice. De Britse band werd quasi meteen de hemel ingeprezen door critici uit binnen-, en buitenland met hun debuutplaat “My Love Is Cool” (2015). Afgelopen jaar brachten ze met ‘Visions Of A Life’ een even sterke opvolger. Fans van indiepop zakken maar beter af naar The Slope. Hopelijk volgend jaar op een groter podium, met een langere set.

Sam Fender (16.50 – 17.25 / The Slope)

De artiest van morgen!

Na Wolf Alice kan je beter in de buurt van The Slope blijven. Sam Fender, een andere Brit speelt er namelijk. De singer-songwriter wilt de stem van zijn generatie, de millenials zijn. Onder andere Eurosonic Noorderslag werd wild van hem. Ook het voorprogramma van Hozier en George Ezra kan de 21-jarige singer-songwriter al op zijn palmares schrijven. Maatschappelijk verantwoord (lichtjes) dansen: het is mogelijk bij Sam Fender.

CHVRCHES (19.15 – 20.15 / KluB C)

Tijd voor wat electropop! De band uit Glasgow zorgt naast al het rockgeweld op Werchter voor wat elektronische klanken in KluB C. Mogelijk doet de single “The Mother We Share” wel een belletje rinkelen. De band maakt de laatste jaren de betere elektronische popmuziek. Voor hun laatste album “Love Is Dead”, werkten ze samen met de producer van Adele. Probeer maar eens niet te dansen op CHVRCHES.

Kwartfinale Rode Duivels (20.00 – 22.30 / North West Walls, The Slope & The Hive)

De enige niet-muzikale act in ons lijstje. Het moment van de waarheid voor de Rode Duivels: de kwartfinale tegen Brazilië. De festivalorganisatie verplaatste speciaal hiervoor enkele optredens op The Slope, naar zaterdag. Hierdoor is het mogelijk om de cruciale wedstrijd op groot scherm te kijken aan The Slope. Het is dus mogelijk om zowel op de festivalweide, als op The Hive het momentsuprême van de Rode Duivels te volgen.

Anderson .Paak & The Free Nationals (22.15 – 23.25 / The Barn)

Aanrader van de dag!

Na de (hopelijke) overwinning van de Rode Duivels is het allen afzakken naar Anderson .Paak! Hiphop, R&B, funk en soul zijn voor Anderson .Paak zijn speeltuin. Mocht je hem nog niet kennen of nog niet overtuigd zijn, moet je bovenstaand nummer zeker eens luisteren. Nog steeds niet overtuigd? Dan slepen we je hoogstpersoonlijk naar The Barn!

Arsenal (23.25 – 00.25 / KluB C)

Voor Arsenal is het reeds de zevende passage op Rock Werchter! Voor de nieuwe plaat “In The Rush of Shaking Shoulders” zijn ze inspiratie gaan halen in Afrika. Een show vol oude en nieuwe hits. Een avondje dansen in KluB C op “Melvin” en “AMPLIFY”: wat moet je meer hebben?

The Killers (23.30 – 01.00 / Main Stage)

The Killers krijgen op vrijdag de eer om de Main Stage af te sluiten. Op hun nieuwste studioalbum ‘Wonderful Wonderful’, vind je onder andere de hit “Run For Cover”. Het is bijna tien jaar geleden dat de band nog op Rock Werchter langs kwam. Hits “Mr. Brightside”, “Somebody Told Me”, “When You Were Young” en “Human” passeren sowieso de revue. Einde van dag twee op Rock Werchter.

Advertentie
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Dit zijn de deelnemers van ‘Boer zoekt Vrouw: Home Sweet Home’ 2020: vanaf 31 augustus op VTM

Vanaf maandag 31 augustus is 'Boer zkt Vrouw' terug. Ditmaal niet vanuit het buitenland, maar wel vanuit Vlaanderen. Binnenkort gaan Dina Tersago en An Lemmens...

Leer de deelnemers kennen van ‘Boer zoekt Vrouw’ 2020 (en deze verrassing)

Vanavond zagen we de eerste kennismakingsaflevering van 'Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home'. Vanavond beten de 29-jarige Veerle, de 23-jarige Frits en de...

Dit zijn onze hoofdverdachten in ‘The Masked Singer’. Is Gert Winckelmans de Wolf?

Het was vanavond opnieuw tijd voor 'The Masked Singer'. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren ging onverschrokken verder. Al moest er...

HET WEER