Zeer spijtig nieuws uit de Belgische festivalwereld. Het Tiense festival Suikerrock houdt het in 2020 voor bekeken. 34 jaar lang was het stadsfestival te zien in de suikerstad, maar houdt het nu door onenigheid met het stadsbestuur mee op. Vandaag kondigde de organisatie de eerste namen aan voor de feesteditie.

Goed en slecht nieuws ditmaal voor het Tiense festival Suikerrock. Na 34 jaar houdt het uithangbord voor stad Tienen ermee op. Het festival houdt ermee op door een onenigheid met het stadsbestuur. Zo zegt de festivalorganisatie: “Helaas moeten we vaststellen dat het huidige Tiense stadsbestuur geen respect toont voor het unieke en belangeloze werk van zowel Suikerrock als haar partners en vrijwilligers. Dit respect zou moeten blijken uit daden, niet uit loze woorden.”

Heraanleg Tiense Grote Markt

Reden van het conflict zou de heraanleg van de Tiense Grote Markt zijn. Die zou niet in functie zijn van Suikerrock. “Suikerrock is voor dit stadsbestuur geen prioriteit meer, en we kunnen dan ook niet anders dan deze beslissing nemen. Zonder de onvoorwaardelijke steun van het stadsbestuur heeft het geen zin meer”, aldus de organisatie.

De burgemeester van Tienen, Katrien Partyka (CD&V) reageert aan VRT verrast op de communicatie van Suikerrock: “We hebben altijd met heel veel plezier en respect overlegd. Natuurlijk wil ik Suikerrock in Tienen houden. Ik heb al vele uren en dagen gesproken met de organisatie. Het doek is absoluut nog niet gevallen. Suikerrock is een vaste waarde in Tienen.” Het is daarom nog niet helemaal zeker of het wel echt de laatste editie van het festival wordt.

Laatste editie?

De (voorlopig) laatste editie van Suikerrock heeft alvast wat moois in petto. De Suikerrock ‘Farewell Edition’ wordt een afscheid in schoonheid en zal plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Op donderdag 30 juli met een ‘Farewell Party’ op de Grote Markt. Vanaf vrijdag 31 juli start het festival in het volledige stadscentrum, met de gekende elementen zoals de Foodtruck Corner, DJ-Stage en Acoustic Stage. Ook op die dag een Throwback Line-Up op het hoofdpodium, met alleen groepen die al eens bij ons op de planken stonden in de voorbije 33 jaar. The Sisters of Mercy en White Lies zijn hiervoor de eerste namen. Zaterdag en zondag blijven twee traditionele Suikerrock dagen, met op zondag de traditionele Family Day. Meer namen volgen binnenkort.

Tickets voor Suikerrock zijn reeds beschikbaar aan vroegboekkorting. Tickets & Info: suikerrock.be

Volg voor meer

Reageer op dit artikel

avatar