Rock Werchter wapent zich tegen hittegolf: airco, drinkbussen en waterverneveling

© Rock Werchter

Het belooft een bloedhete Rock Werchter te worden. Met temperaturen die ruim de dertig graden zullen overschrijden neemt de festivalorganisatie dan ook maatregelen en rolt een hittegolfplan uit. 

Eerst water de rest komt later. Dat motto eigenen festivalgangers zich komende week best toe om het hoofd koel te houden tijdens Rock Werchter. De temperaturen beloven tropisch te worden, met lokale uitschieters tot 36 graden. Daarom vraagt het festival om voldoende water te drinken. Festivalgangers mogen – dat is nieuw – een lege drinkbus meebrengen zodat ze deze kunnen vullen met fris water. Aan de togen is één drankbon trouwens goed voor een 50cl flesje Spa Reine.

Het festivalterrein zal ook enkele verfrissingspunten met niet-drankbaar water voorzien. Verspreid over het hele Festivalpark zullen verfrissende vernevelingssystemen worden geplaatst.

Festivaltenten The Barn en Klub C gekoeld

De festivaltenten The Barn en Klub C zullen gekoeld worden. De warme, zuurstofarme lucht wordt bovenaan de tenten weggezogen, onderaan wordt gekoelde lucht in de tenten geblazen. Zo kan binnentemperatuur enkele graden dalen ten opzichte van de buitentemperatuur.

Indien nodig wordt er door de organisatie actief water bedeeld bij de ingang van het Festivalpark en in de vakken vooraan bij het podium, aan de ingang van The Hive op woensdag. Ook wordt een team zonnecrème-verdelers de wei en The Hive opgestuurd. Teams staan ook stand-by voor waterbedeling aan het station in Leuven.

Bescherm je tegen de zon. Zonnecrème smeren is geen overbodige luxe. Ook wordt aangeraden een hoedje of pet te dragen. Festivalgangers en medewerkers worden gevraagd attent te zijn voor in de volle zon slapende mensen en deze wakker te maken. Zorg voor jezelf, zorg voor elkaar.

De Rock Werchter organisatie start een uitgebreide communicatie op. Ticketkopers krijgen vandaag een elektronische nieuwsbrief met praktische tips in de mailbox. Ook via website en sociale media kanalen worden de festivalgangers gesensibiliseerd. Tijdens het festival zelf zijn lichtkranten en de grote schermen aan de podia belangrijke informatiekanalen. Een aanrader: download de officiële Rock Werchter mobiele app op de smartphone. Via het in de app verwerkte notificatiesysteem kunnen de bezoekers snel en efficiënt updates krijgen.

Tot slot nog dit. De festival-organisatie heeft een permanente, rechtstreekse lijn met Meteogroup. Tijdens het festival is er constant overleg tussen organisatie, hulpdiensten en overheden. Een weerman/vrouw is gedurende het festival aanwezig. De situatie wordt door de organisatie op de voet opgevolgd.