20 september 2020

Rock Zottegem Dag 1: Nostalgie, stevige gitaren en ideale schoonzoon Gers Pardoel

-

Zottegem’s meest gezelligste festival Rock Zottegem is dit jaar aan zijn verjaardagseditie toe. Om het 25-jarig bestaan te vieren, pakt het festival dit jaar dan ook uit met een heleboel grootste internationale namen. Op dag één zijn onder andere Limp Bizkit, Flogging Molly, Gers Pardoel en Midnight Oil te zien aan de Bevegemse Vijvers. Hieronder wat wij van de eerste dag vonden. 

Gers Pardoel

© Steven Elias
© Steven Elias

De aller-sympathieke, ideale, Nederlandse schoonzoon Gers Pardoel stond reeds iets voor 18 uur op de Main Stage van Rock Zottegem. Een slimme zet van de festivalorganisatie om mensen naar het terrein te lokken. Toen Pardoel begon, speelde hij voor een halfgevulde tent, maar dat groeide al snel verder uit. Met zijn catchy Nederhop wist hij Zottegem kéér op kéér te doen zingen en dansen.

Het zou een mens haast verbazen hoeveel hits Pardoel reeds op zijn palmares heeft staan. Passeerden onder andere de revue: ‘Broodje Bakpao’, ‘Louise’, ‘Ik Neem je Mee’ en ‘Bagagedrager’. Gers nam ook een hele filmcrew mee naar Zottegem om zijn nieuwste song ‘Hey Jij’ te voorzien van een live-videoclip. Opmerkelijk moment was toch toen Pardoel zich publiekelijk ergerde aan het abrupt beëindigen van ‘Zo Bijzonder’. Het verduidelijkte des al te meer zijn passie voor muziek, publiek en entertainment.

Flogging Molly