Het was een editie om in de geschiedenisboeken te schrijven. Dit weekend strijkt de zevende editie van elektronisch festival WECANDANCE neer op het strand van Zeebrugge. Het festival weet een unieke combinatie te maken tussen fashion, food en muziek. We zagen onder andere Tessa Dixson, Tsar B en een erg fijne set van Mathew Jonson. 

Onder een stralende zon en enkele sluierwolken stak de tweede dag van het Zeebrugse elektronische festival WECANDANCE van wal. De aangekondigde stevige wind bleek ook van de partij en trakteerde festivalgangers geregeld op een kleine zandstorm. Toch kon niets de pret bederven. Festivalgangers voor de gelegenheid uitgedost in ware ‘Safari Nomads’ stijl waren gepakt met zonnebril en sjaals om zich even in de tropische Sahara te wanen.

Super 8 Live Stage: Tessa Dixson, Claire Laffut en Tsar B

Het was aan kersvers laureaat van ‘De Nieuwe Lichting’ 2019, Tessa Dixson om als tweede van de dag aan te treden op de ‘Super 8 Live Stage’. Het podium was ten opzichte van andere stages aan de kleine kant, zo was het maar een bescheiden tent met een flink arsenaal luidsprekers, waardoor festivalgangers de weg naar het enige livepodium van WECANDANCE moeilijk leken te vinden. Toch wist Dixson een erg fijne liveset te leveren. Zo zagen we alweer een erg fijne versie van nieuwste single ‘Ignited’ en ouder werk ‘Prayer’. Hoogtepunt van de set was ongetwijfeld thema song van WECANDANCE 2019: ‘Walk On The Wild Side’.

© Dennis Ravays

Ondertussen woedde de zandstorm die het festival kende naarstig verder. Voor de gelegenheid had de festivalorganisatie trouwens een extra portie zeecontainers laten aanleveren om bezoekers af te schermen van wind en zand. Toch was het tot de vooravond vooral schuilen voor de sterke wind die over het strand van Zeebrugge waaide. Gelukkig konden festivalgangers dat doen in gezelschap van de beste muziek verspreidt over zes stages.

Na enkele knallende beats aan de Kompass Klub Stage was het tijd voor één van de pop-ontdekkingen van het moment: Claire Laffut. De in Parijs gevestigde artieste zou met haar verfrissende pop weleens de volgende Angèle kunnen worden. Ze klonk erg groovy en we smaakten haar hitjes ‘Vérité’ en ‘Mojo’.

Claire Laffut / © Lars Duchateau

De meest contrasterende beats: Tsar B en Mathew Johnson

Er wachtte Gentenaar Maxim Lany een volle Kitsch Club Stage. De dj/producer wist na een prachtig golden hour zijn house beats los te laten op de mensenmassa. Er werd stevig gedanst. Dat was ook het geval aan Kompass Klub Stage met Mathew Johnson. De technobeats van de Canadees galmden rond de oren, ondersteund door prachtige geprojecteerde visuals.

Een groter contrast tussen de rauwe beats aan Kompass Klub en de zwoele R&B van Justine Bourgeus, beter bekend als Tsar B kon er niet zijn. Met haar Oosters geïnspireerde R&B beklom ze de Super 8 Live Stage, om haar debuutplaat ‘The Games I Played’ voor te stellen op WECANDANCE. Bij momenten weerklonk de geluidsmix naar onze mening niet ideaal. Zo leek haar stem soms te luid boven de muziek te staan, iets wat magie aan haar performance ontnam. Desondanks de geluidskwaliteit bracht ze een sterke set. Dat beaamde het publiek ook met de meest zwoele danspassen.

© Sam Debacker

Food & Fasion

Tussen al die muziek door kon je op WECANDANCE ook genieten van de meest Instagram-waa