20 september 2020

Bloedstollende achtervolging en actie tegen transmigratie: maandag in ‘De Luchtpolitie’

-

Advertentie

‘De Luchtpolitie’ nam ons afgelopen maandag mee op een tocht politiewerk hoog boven onze hoofden. Ook vandaag nemen ze ons mee op pad, ditmaal zijn we getuige van een grootschalige actie tegen transmigratie én volgen we een bloedstollende achtervolging.

De piloten van ‘De Luchtpolitie’ verzamelen op maandag 30 september voor een grootschalige actie tegen transmigratie. Tijdens een nachtelijke zoekactie om transmigranten te vatten, wordt een beroep gedaan op drones. De infrarood- en warmtecamera’s sporen groepjes mensen op die langs de weilanden, door de bosjes naar een parking sluipen. De agenten moeten zeer subtiel te werk gaan. Vooral wanneer enkelen plots op de vlucht slaan en in een levensgevaarlijke situatie terechtkomen op de snelweg…

De transmigranten steken de autostrade over, maar de snelheden van de voertuigen zijn moeilijk in te schatten. Het is al gebeurd dat er mensen gewoon overreden werden. Dan zie je hoe wanhopig die mensen zijn en hoe weinig ze te verliezen hebben. Je kan maar één ding hopen: dat je niets filmt dat je niet wil zien”, klinkt het bij de luchtpolitie. “In zo’n grote actie tegen mensensmokkel zijn drones heel belangrijk. Vanuit de lucht hebben we een zicht dat de collega’s op de grond niet hebben. Mensen die zich in een bos verstoppen, zie je enkel met infraroodbeelden.”

© VTM