Deze acts gaan door naar de finale van ‘Belgium’s Got Talent’: Operastem Camille & goochelaar Steven Delaere

© VTM

© VTM

Vorige week was er uitzonderlijk geen ‘Belgium’s Got Talent’ door Rode Neuzen Dag. Koen Wauters en Laura Tesoro waren vanavond weer present samen met 8 acts die – soms letterlijk – het podium in vuur en vlam zette. De 14-jarige operastem Camille werd door het publiek richting finale gestuurd. De jury koos, uit de aflevering van vanavond, voor de goochelact van Steven Delaere.

Beginnen deden we vanavond met Gerrit Leroy en zijn PDM Big Band uit Ronse. Het gezelschap bracht wel heel veel zonnebrillen mee. De Ray Charles-fan kreeg voor zijn auditie 4 ja’s van de jury en brengt nu een nieuwe song met “heel veel power, heel veel schwung en heel veel sexy zonnebrillen”. Niels twijfelde of de act memorabel genoeg was.

Halloween is al even achter de rug, maar niet voor Studio Adagio (Meise). Zij brachten een verrassing met een creepy en duistere act waarin ze dans en gymnastiek combineren. De tijgerpakjes uit hun auditie maken deze keer plaats voor een spinnenpak. Een sterke synchrone en verzorgde act.

© VTM

An Lemmens teleurgesteld in voetballer Younes

De vijfde studioshow werd net dat tikkeltje spannender voor Koen en Laura. Zij supporteren voor hun golden buzzer Younes Ghezzal (Ronse), die tijdens zijn auditie stuntte met een voetbal. De volgende ronde haalde hij net niet, tot Laura hem halsoverkop terugriep en beloonde met een druk op de golden buzzer. Younes trainde intussen hard voor zijn nieuwe act en beloofde nog spectaculairdere tricks. De jury loofde de act van Younes, enkel An Lemmens was niet helemaal overtuigd.

Emotionele act van ARTA

Verhalen vertellen met hun dans, dat is de missie van dansgroep ARTA Company (Leuven). Ze bezorgden de hele Stadsschouwburg kippenvel met hun auditie en werden beloond met een staande ovatie én een plek in de studioshows. Hun nieuwe act vertelde een verhaal over een terminale ziekte die langzaamaan verspreidt. Een performance die recht naar het hart greep.

© VTM