Deze boeren doen mee aan ‘Boer zoekt Vrouw – De Wereld Rond’

© VTM

Vanaf maandag 16 september keert ‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’ terug. Dina Tersago en An Lemmens helpen vijf Vlaamse boeren in het buitenland aan een lief. Eerder dit jaar werden de boeren reeds voorgesteld, maar wij frissen even je geheugen op.

MARIANNE
40 jaar
Husky gids in Finland

© VTM

Marianne (40) is gek op honden en houdt van koude en sneeuw. Sinds 2007 combineert ze die twee passies in een leven als husky gids in Muonio, een klein dorpje in Noord-Finland. Omdat er daar meer rendieren zijn dan toffe mannen, hoopt ze dat het programma haar zoektocht naar een Vlaamse man vergemakkelijkt.

Marianne heeft haar droomjob gevonden op een husky farm. Haar roedel omvat 56 honden – die ze stuk voor stuk per naam kent – , die ze verzorgt, traint en waarmee ze trektochten maakt. Marianne is een super sportieve avonturierster die houdt van de ongerepte natuur en het buitenleven. “De natuur en de zuiverste lucht ter wereld, dat is wat me hier houdt. Ik word er nog steeds stil van. Maar ik mis het dat ik deze mooie momenten niet kan delen met een man. Het is gewoon gezelliger met z’n twee. Mijn droomman is iemand die sterk is, zowel fysiek als qua karakter. Een viking met een peperkoeken hartje.”

VICTOR
25 jaar
Akkerbouwer in Bulgarije

© VTM

Victor is een ambitieuze ondernemer puur sang. Hij werd geboren in Oostende en toen hij vier was verhuisde hij met zijn familie naar Bulgarije. Hij was amper 20 wanneer hij zich daar ontfermde over een noodlijdende boerderij in Tsar Petrovo, op 4 uur rijden van de hoofdstad Sofia. Onder Victors goede invloed verdriedubbelde de boerderij na amper 5 jaar en ondertussen staat de jongeman aan het hoofd van een van de grootste landbouwbedrijven in Europa, met 55 mensen die voor hem werken. “It pays off to work hard. Het eerste wat ik heb gedaan twee weken voor ik naar hier kwam, is opgezocht hoe tarwe eruit ziet en wat je ermee kan doen. Youtube en Wikipedia: ongelooflijk is dat!” Op de mega-boerderij worden de 4000 hectaren land intensief ingezet voor het verbouwen van tarwe, zonnebloemen, maïs, koolzaad, kruiden,… maar ook lopen er 200 schapen rond, varkens, geitjes, schapen,…

Naast het werk houdt Victor van sporten, reizen en dollen met zijn 16 honden. Op liefdesvlak kijkt hij uit naar een zelfstandig Vlaams meisje dat haar mannetje staat, en ook al wel wat van de wereld heeft gezien. “Om eerlijk te zijn: ik hou van alles. Ik luister naar alle soorten muziek, ik eet alles, ik reis overal heen. Het zou geweldig zijn moest ik een meisje vinden die ook overal plezier in vindt.”

STEPHAN
33 jaar
Horseman in Canada

© VTM

Paarden… als kleine jongen was Stephan (33) er al door gepassioneerd. Hij groeide op in het landelijke Ardooie en studeerde mechanica in België, maar vier jaar geleden koos hij voor het leven in de uitgestrekte vlaktes van Alberta, ongeveer even groot als België, Nederland, Zwitserland en Frankrijk samen. Daar heeft hij zijn hart verloren. Aan de ongerepte natuur én de paarden die hij als horseman temt op een ranch. Stephan, eveneens een zadelmaker, houdt van de rust op de prairie maar duikt ook al eens graag in het bruisende stadsleven van de vlakbij gelegen stad Edmonton. “Ik zoek iemand die spontaan is, een avontuurlijk meisje met een open persoonlijkheid. Iemand die eerlijk en rechtdoorzee is. Happiness is only real when it’s shared, zeggen ze. So let’s share. Ik ben gelukkig hier, nu is het tijd om iemand anders gelukkig te maken.”

ETIENNE
55 jaar
Suikerrietboer in Kaapverdië