Deze dromen hebben de deelnemers in ‘Vandaag over een jaar’: “Vandaag over een jaar willen wij zo veel mogelijk uit het leven halen.”

© VRT/Joost Joossen

Vanaf donderdag 12 december ontvangt Cath Luyten in het nieuwe seizoen van Vandaag ‘over een jaar’ wekelijks een aantal gewone Vlamingen die op één jaar tijd iets bijzonders wilden realiseren. Zowel grote als kleine plannen passeerden de revue, maar zij hadden een ding gemeen: elke geportretteerde ging vastberaden voor zijn of haar doel, dat hun leven zou veranderen. Wij stellen je de deelnemers en hun plannen voor.

Bij Cath komen ze vertellen over hun plannen. Eén jaar – maar slechts enkele seconden op televisie – later wandelen ze de studio weer binnen en komen Cath en de kijkers te weten hoe het gelopen is. Samen met de kijkers en met haar gasten herbeleeft Cath de belangrijkste momenten uit hun bewogen jaar. Van een medaille halen op de Olympische jeugdspelen tot leren fietsen, een kindje adopteren of doorbreken als zangeres, bij Cath vertelt elke gast met passie over zijn of haar doel.

Godelieve (103) – “Vandaag over een jaar wil ik uit een vliegtuig springen.”

© VRT

“Wat kan er mis gaan? Ik kan hier toch ook doodvallen.”

Als je haar ontmoet, zou je het haar niet nageven, maar Godelieve is al eventjes de 100 gepasseerd. Het houdt haar echter niet tegen om nog mooie dingen te doen in haar leven. Zo ging ze pas nog op reis naar Griekenland, plant ze een trip naar Lourdes en heeft ze een ballonvaart gemaakt. En dat laatste deed haar verlangen naar meer. En naar hoger. Godelieve droomt er namelijk van om een parachutesprong te maken. Haar familie vindt het een gek idee en houdt zijn hart vast, maar de dokters geven haar groen licht.

Annelieke (31) – “Vandaag over een jaar wil ik goed kunnen horen”