De voorbije twee weken werd er in de Knockouts duchtig gezongen en gestreden om een plaats in de Battles. Dat die plekjes erg beperkt zijn, wordt nog maar eens duidelijk in de laatste Knockout-aflevering op vrijdag 12 april. Slechts 7 tickets zijn nog beschikbaar voor de 21 resterende talenten. Wie bemachtigt er op de valreep nog één? Ook de 4 steal-stoelen worden intussen allemaal warm gehouden. Kunnen de kandidaten hun zitje behouden of worden ze op het laatste moment nog ingewisseld? Na deze laatste Knockouts zijn de 24 talenten die doorstoten naar de Battles bekend.

Team Alex trapt meteen af met een stevig Knockout-trio: vierdraaier Charline (22, Oostkamp), herkanser Matthias (27, Antwerpen) en de energieke Nisrine (19, Oelegem). “Dit wordt hard werken”, beseft de jongste en minst ervaren van de bende. Nisrine kiest voor een nummer waar ze zowel haar krachtige stem als haar emoties in kwijt kan, Lost On You van LP. Matthias hoopt dat zijn vorige Voice-ervaring hem kan helpen om dit keer wél de volgende ronde te halen. Hij steekt Breathing van Oscar And The Wolf in een eigenzinnig jasje. Charline staat met haar onafscheidelijke gitaar op het podium voor LSD van Genius. “Deze keuze gaat mijn hart breken”, zegt een emotionele Alex.

Team Natalia: zelfverklaarde macho Giovanni

Natalia zet drie mannen bij elkaar: Piet (38, Tienen), Giovanni (42, Houthalen) en Miroslav (26, Gent). De Blind Audition van Miroslav was een “memorabel moment”, volgens zijn coach. Kan hij opnieuw voor magie zorgen in de studio met Hello van Adele? Easy van de Commodores is allesbehalve easy, weet Piet, die het nummer al vele jaren zingt. Toch hoopt hij hiermee een Battle-ticket te verzilveren. Zelfverklaarde macho Giovanni haalt zijn beste Italiaans boven voor Gente Di Mare van Umberto Tozzi. Wie van de drie gaat door in team Natalia?

Team Bart voor moeilijkste keuze

“Dit trio wordt voor mij de moeilijkste keuze”, kondigt Bart aan nog voor de Knockout van start gaat. Gaat hij voor het mysterie van Maxim (18, Maldegem), de vocale kracht van c (22, Ertvelde) of de beheersing van Karim (27, Berchem)? Voor Maxim, die het nummer Skin van Rag’n’Bone Man brengt, wordt zijn Engelse uitspraak de grootste uitdaging. Emily moet werken aan haar podiumprésence voor het poppy 2002 van Anne-Marie. Gelukkig leert Bart haar enkele van zijn signature dance moves. Voor Karim wordt het een kwestie van zijn lichaamstaal onder controle te krijgen bij Bittersweet Symphony van The Verve. Ook Alex bevestigt nadien: “Het is appelen met peren vergelijken”.

Girlpower bij team Koen

“Het trio van de girlpower”. Dat is de Knockout tussen Somalia (24, Antwerpen), Amy (20, Willebroek) en Vanessa (38, Tongeren) uit team Koen. Tijdens de Blind Auditions kwam Amy’s familie mee op het podium gospel zingen, in de Knockouts moet ze het alleen weten te redden met Let Praises Rise van Todd Galberth. Ook American girl Somalia richt zich vrijdag tot God met When You Believe van Withney Houston. “Less is more is voor jou uitgevonden”, zegt Koen over Vanessa. Ze heeft een klok van een stem, maar die zal ze moeten temperen voor het nummer I Want To Know What Love Is van Mariah Carey.

Team Alex: ‘Wrecking Ball’ door Glen 

De tweede Knockout van team Alex gaat tussen Milou (21, Bocholt), Fee (24, Knesselare) en Glen (22, Holt). Milou, die tijdens haar auditie helemaal door het lint ging toen Alex afdrukte, moet tijdens de Knockouts bewijzen dat ze die plek waard is met Let It Go van James Bay. “Sweet & Sour van Elli Ingram is eigenlijk niet zo’n gemakkelijk nummer”, zegt Fee over haar songkeuze. “Ik heb de lat dus per ongeluk heel hoog ge