28 november 2020

© VRT

Deze programma’s zie je in het najaar 2020 van Eén

-

Met het einde van de zomer die (stilaan) in zicht komt, bereiden de zenders zich voor op het drukke najaar. Eén maakte vandaag zijn programmaschema bekend.

Het najaar op Eén wordt gedomineerd door oude én nieuwe bekenden. Zo keert o.a. Siska Schoeters terug met ‘Durf te Vragen’, gaat Saartje opnieuw sportieve uitdagingen aan in ‘Op de man af’, maar zien we ook de familie Planckaert terug in een nieuw programma. Ook ‘Down the road’ en ‘Reizen Waes keren terug. 

Dwars door België – vanaf maandag 31 augustus

Vanaf maandag 31 augustus stapt Arnout Hauben het Grote Routepad 129 van Brugge naar Aarlen af, ‘Dwars door België’.  Het programma is niet enkel een avontuurlijke trektocht: onderweg spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt. Hij gaat langs de route op zoek naar grote en kleine verhalen uit de geschiedenis van ons land.

© VRT

Durf te vragen – vanaf dinsdag 1 september

Siska Schoeters nodigt in het tweede seizoen van ‘Durf te vragen’ elke aflevering opnieuw een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen. Siska verzamelde interessante, grappige maar ook wel gedurfde vragen bij het grote publiek. Onder andere mensen met HIV, grote gezinnen, vluchtelingen en zusters beantwoorden in een lege tv-studio eerlijk en openhartig elke vraag. Dat levert een verrassende, soms geestig, soms confronterende inkijk in hun leefwereld, dromen en angsten op. Als voorstander van het directe vragen duikt Siska zelf nog dieper in het verhaal van sommige getuigen. Ze gaat een dag met hen op pad en stelt op haar eigen directe manier extra vragen, om hen zo nog beter te kunnen begrijpen.

© VRT

De cel vermiste personen – vanaf woensdag 2 september

Nieuw is ‘De cel vermiste personen’. Daarin loopt Journaal-anker Fatma Taspinar – zelf criminologe van opleiding en justitiejournalist – mee met de Cel vermiste personen. De Cel onderzoekt jaarlijks duizenden verdwijningen. Ze werd opgericht ten tijde van de zaak Dutroux en bestaat op 4 september precies 25 jaar. Deze reeks brengt een unieke blik achter de schermen van een van de meest succesvolle afdelingen van de Federale gerechtelijke politie.

© VRT

Op de man af – vanaf donderdag 3 september

In ‘Op de man af’ zagen we Saartje Vandendriessche schitteren in sportieve uitdagingen. Vanaf donderdag 3 september stapt Saartje Vandendriessche opnieuw recht ‘Op de man af’. Ze neemt het tijdens dit tweede seizoen op tegen acht bekende mannen in een sportieve uitdaging van hun keuze. Geen enkele uitdaging is haar te groot, of het nu gaat om snowkiten in de barre kou van Noorwegen of dagenlang mountainbiken in de zinderende Marokkaanse woestijn.

© VRT

Château Planckaert – vanaf zondag 6 september

De sympathiekste familie van Vlaanderen is terug. Ze nemen ons vanaf 6 september mee op hun wilde droom in ‘Château Planckaert’. Pater familias Eddy wilde altijd al een charmante chambre d’hôtes in Frankrijk starten. Om die droom te verwezenlijken, kocht de hechte familie een kasteel in Frankrijk. Er is echter één probleem: er is nog heel wat werk aan de winkel.

‘Château Planckaert’ volgt de familie tijdens hun meest ingewikkelde uitdaging om van een uitgebrand kasteel in Frankrijk een mooie chambre d’hôtes te maken. Deze warme reeks vertelt een verhaal over dromen en hoop, durven en falen, lef en respect, en de onverbrekelijke band binnen een familie.

© VRT

Undercover – vanaf zondag 6 september

Vanaf zondag 6 september is het langverwachte tweede seizoen van ‘Undercover’ te zien op Eén. Undercoveragent Bob Lemmens (Tom Waes) verlegt zijn actieterrein van een camping naar de country- en westernmanege van de broers Berger (Sebastien Dewaele en Wim Willaert). Laurent en JP Berger zijn echte familiemensen die hun geliefden op handen dragen. Ze lijken gewone, brave mannen, die houden van countrymuziek, paarden, cowboyhoeden en linedance. Maar achter de volkse façade van hun El Dorado ranch runnen de broers op een meedogenloze manier een illegale wapenhandel. Bobs missie: infiltreren in de wereld van de Bergers en hen achter slot en grendel krijgen.

Ondertussen blijft Bobs verleden hem achtervolgen. De gevallen XTC-koning Ferry Bouman zweert in de gevangenis dat hij wraak zal nemen en niet zal rusten voor hij Bob en z’n collega Kim heeft laten boeten.  En op de koop toe brengt Bobs dochter Polly hem in gevaar door in zijn verleden te graven, op zoek naar de waarheid over leven en werk van haar vader.

© VRT / NyklyN

Later dit najaar

Ook een heleboel andere programma’s mogen we dit najaar verwachten. Zo keert ook ‘Down the road’ terug. Ditmaal trekt Dieter Coppens met de groep van het eerste seizoen naar Lapland. Philippe Geubels neemt dit najaar onze Noorderburen onder vuur in ‘Geubels en de Hollanders’. Je kent het format wel, dat was eerder te zien op VIER. ‘Geubels en de Hollanders’ zal in Nederland te zien zijn op RTL.

Nieuwe fictie krijgen we dit najaar in de vorm van ‘Black-out’. Daarin is het hele land in de ban van een complete elektriciteitspanne. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Het nieuwe ‘Black-out’ / © VRT

In ‘Andermans zaken’ gaat Kamal Kharmach zes ondernemingen in nood helpen. Annemie Struyf trekt in ‘Het Hoge Noorden’ naar landgenoten die in Noorwegen een nieuw leven willen beginnen. Verder ook in het programmaschema zijn nieuwe afleveringen van: ‘Zelfde deur, 20 jaar’, ‘Het huis’, ‘Over 5 jaar’, ‘First Dates’, ‘Reizen Waes: Vlaanderen’ en ‘Factcheckers’. Uiteraard blijven ook ‘Thuis’, Dagelijkse Kost’ en ‘Iedereen Beroemd’ op post.

© VRT

BronVRT

Dit kan je ook interesseren

PS5 kopen? Sony belooft nieuwe levering PS5, bol.com verwacht volgende week nieuwe lading

Oef! Sony heeft goed nieuws omtrent de PlayStation 5. In heel de wereld zijn gamers op zoek naar de...

Nederlandse MEROL heeft heimwee naar seks op ‘t toilet, zingt ze in ‘knaldrang’

Nederland heeft naast tulpen, Heineken en Frans Bauer uiteraard ook de eigenzinnige MEROL. Haar nieuwe single ‘knaldrang’ is onze...

VIDEO. Bockie De Repper had stiekeme crush op Alina uit ‘De Mol’

Vanavond zit Alina Churikova in 'De Slimste Mens ter Wereld', je kent haar ongetwijfeld van 'De Mol'. Ze neemt...

Tot ieders verbazing werd The Weeknd voor geen enkele Grammy genomineerd: “Grammy’s blijven corrupt”

De Canadese zanger The Weeknd is voor geen enkele Grammy Award genomineerd. Dat leidt bij fans en bij de...

Concertzaal Muziekodroom en Pukkelpop gaan nauwer samenwerken

De Hasseltse concertzaal Muziekodroom en Pukkelpop gaan in de nabije toekomst samenwerken. De gesprekken waren al langer gaande, maar...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

PS5 kopen? Sony belooft nieuwe levering PS5, bol.com verwacht volgende week nieuwe lading

Oef! Sony heeft goed nieuws omtrent de PlayStation 5. In heel de wereld zijn gamers op zoek naar de nieuwste spelcomputer van Sony, maar...

In ‘RIP 2020’ fileren Guga, Ruth, Jonas en Nathalie het voorbije jaar à la ‘Tegen De Sterren Op’

Vanavond kan je op VTM kijken naar 'RIP 2020'. Dat is een comedyshow waarin Guga Baúl, Ruth Beeckmans, Jonas Van Geel en Nathalie Meskens...

RECENSIE. Dua Lipa’s ‘Studio 2054’ livestream: Disco Queen Dua wordt de volgende superster (★★★★)

De Britse popkoningin Dua Lipa stelde vrijdagavond haar tweede plaat 'Future Nostalgia' live voor aan de wereld. We haalden onze - ondertussen roestig geworden,...