Dit zie je vanavond in ‘Belgium’s Got Talent’ op VTM: breakdancecrew, travestiegroep en halsbrekende stunts

© VTM

© VTM

In de tweede auditieaflevering zorgden Koen en Laura voor de verrassing van de avond door voetballer Younes terug op het podium te halen en hem hun Golden Buzzer te schenken. Dansende vriendinnen Beyoncé en Fleur stootten dankzij de kijkers rechtstreeks door naar de studioshows. In de derde aflevering, op vrijdag 27 september, staan opnieuw heel wat uiteenlopende kandidaten te popelen om hun talent te laten zien.

Kindergoochelaar Magic Huzzie (50, Geel) staat met zijn ‘huisdiertje’ Weebly Wobly op het podium, waarmee hij enkele speciale trucs in petto heeft. De man wordt jammer genoeg naar huis gestuurd. Ook de 14-jarige Lana Verkest heeft bijzonder gezelschap meegebracht: haar eigen schaduwen. Haar moderne danschoreografie vertelt haar persoonlijke verhaal en gaat over onzekerheid. “In deze act wil ik letterlijk uit mijn schaduw treden”, verklaart zeZe gaat door naar de volgende ronde dankzij haar emotionele act.

© VTM

Illusionist Nikolini (25, Zandhoven) heeft aan het begin van zijn act meteen een probleem: “Ik ben mijn assistente kwijt”, zegt hij. Lukt het hem om haar weer tevoorschijn te toveren? Jens bekent dat hij een superfan is van illusies, maar maakt Nikolini ook indruk op hem? Indrukwekkend is het minste wat je kan zeggen over Turnclub Athena (11-27, Sint-Amandsberg). Ze combineren dans met tumbling en dat resulteert in halsbrekende sprongen en formaties, die ze geblinddoekt uitvoeren. “Maar het is sport mét een verhaal”, zeggen ze zelf.

De verjaardag van Lisa Andreina (21, Opoeteren) kan niet meer stuk. Niet alleen trakteren Koen en Laura haar op een taart, ze mag ook met een zelfgeschreven nummer achter haar piano kruipen. “En zingen is het liefste wat ik doe”, zegt ze. Krijgt ze ook een mooi verjaardagscadeau van de jury? Ook Jens Dendoncker denkt al aan zijn volgend verjaardagsfeest. “Ik wil jullie meteen boeken”, zegt hij tegen Steven en Mark. Onder de naam Time Travellers (30 en 39, Sint-Truiden) reizen de twee collega’s door de tijd om de beste plaatjes uit de jaren ’50 tot ’90 samen te gooien in één knallende medley.