18 september 2020

Dit zijn de deelnemers van ‘Boerenjaar’ op VIER: maak kennis met de boerenfamilies

-

Advertentie

Na ‘Boer zkt Vrouw’ op VTM, neemt VIER je dit voorjaar mee naar het reilen en zeilen van enkele boerenfamilies: van melkvee tot aardappelboer. Vanaf dinsdag op VIER.

Of 2019 onthouden zal worden als een Boerenjaar valt nog af te wachten. De droogte was uitzonderlijk. De uitdagingen voor de verschillende boerenfamilies zijn groot, maar de passie waarmee ze hun job doen is nog veel groter.

Dat kan ook niet anders als je weet dat elk jaar 1000 boeren moeten stoppen, omdat ze geen opvolger vinden of omdat het financieel niet meer leefbaar is.  Boerenjaar volgt een 10-tal boeren doorheen de seizoenen, de hoogtepunten en de tegenslagen. Want boer zijn is geen nine-to-five job maar een toegewijde way of life.

Gastvrij en gul nemen de gezinnen ons mee in hun intiemste familiekring, waar niet alles uitgesproken is en soms stevige woorden vallen. Waar tradities en ervaring soms botsen met onstuimige jeugdigheid en innovatie. Waar grote risico’s genomen worden. Waar de weergoden oppermachtig zijn. En waar de boeren alles over hebben voor hun land, hun dieren en hun oogst.

Dit zijn de boerenfamilies:

Familie Schreurs uit Kozen: Paul (58) en Daan (28) / Stiel: appelen en peren

© VIER

“Ik ben zo verliefd op mijn appelen dat er geen plaats meer is voor iemand anders.”

Daan houdt zielsveel van zijn fruit. Hij is jong maar teert op jaren ervaring, want de appel valt niet ver van de boom. Al van kindsbeen af loopt loopt Daan tussen de 25 ha fruitplantages van zijn vader Paul. Ze hebben elk hun eigen stijl en visie op wat