Laatste aflevering ‘Make Belgium Great Again’: Creëert Instagram een onrealistische schoonheidsideaal?

© VTM

De laatste weken ging Frances Lefebure de strijd aan om van ons land een betere plek te maken. Dat deed ze met succes, door thema’s aan te halen als vrijwilligerswerk, verkeersveiligheid en fast fashion. Het is vanavond alweer tijd voor de laatste aflevering, daarin stelt Frances het schoonheidsideaal in vraag, brengt ze Nidhi eindelijk in contact met redder Luc en kijkt ze terug naar de Grote Blind Gedropt van vorige week. Vanavond om 19.55 op VTM.

Door het intensieve gebruik van social media, waar voornamelijk mooi in beeld gebrachte en zelfs bewerkte foto’s gepost worden, worstelen jongeren steeds vaker met hun zelfbeeld. Zo wordt een onrealistisch schoonheidsideaal in stand gehouden en kunnen jongeren zich onzeker voelen.

Make Belgium Great Again ging op zoek naar 5 invloedrijke figuren die als rolmodel hun verantwoordelijkheid willen nemen en op hun manier de strijd aangaan tegen het fake schoonheidsideaal. Dina Tersago, Jitske Van de Veire, Instagram-influencer en zelf verklaard “vetrolmodel” Elodie Gabias, het 20-jarig Youtube-fenomeen Acid en Frances zelf laten deze keer de filter volledig achterwege. Ze poseren zonder make-up, soms zonder kleren, om zo een zo eerlijk mogelijk beeld van zichzelf te geven. Dina TersagoIk wil hier graag aan meewerken omdat ik het heel belangrijk vind dat jongeren weten dat ik zo niet elke ochtend opsta. Vaak hebben we een vertekend beeld van wat schoonheid is. Vorig jaar postte ik een foto tegen online haat voor jullie programma. Ik kreeg toen zoveel commentaar van mensen dat ik dacht: wáááát? Ik kan dat wel relativeren, maar als iemand van 16 jaar commentaar krijgt op zijn uiterlijk, dan stort die wereld in.

© VTM