24 januari 2021

Collage: beelden © Netflix

Onze 5 tips op Netflix en Amazon Prime Video: dit zijn onze favoriete series

-

Niets is gezelliger dan een avondje bingen. Wij sommen onze favoriete 5 series op die je op Netflix en Amazon Prime Video kan vinden. Dit zijn de 5 series die je moet gezien hebben. Heb je nog tips? Reageer dan hieronder in de comments!

Bodyguard

De BBC-productie, ‘Bodyguard’, is een zenuwslopende rit van het begint tot het einde. David Budd (Richard Madden) is een persoonsbeveiliger die de opdracht krijgt om lijfwacht te worden van de minister van Binnenlandse Zaken (Julia Montague). Vanaf het eerste moment grijpt de serie je bij het nekvel, want Budd moet een aanslag zien te voorkomen op een drukke trein. De serie kreeg een quotering van 8,1 op IMDB. De komst van een tweede seizoen werd al bevestigd.

Homeland

Claire Danes werd voor haar rol in spionageserie ‘Homeland’ tal van keren beloond met prijzen, waaronder op de Emmy Awards. In de serie volgen we de bipolaire Carrie Mathison, een CIA-agente die informatie krijgt over een bekeerde marinier die een aanslag wil plegen in de VS. Wanneer sergeant Nicholas Brody (Damian Lewis) door speciale eenheden bevrijd wordt, verdenkt ze hem meteen. Haar eigen mentale gezondheid en de situatie spelen haar parten om haar oversten te overtuigen. De reeks is na acht seizoenen in schoonheid geëindigd, het laatste seizoen moet nog verschijnen op Netflix.

The Man in the High Castle

Wat als Hitler de oorlog had gewonnen? Dat is het uitgangspunt van ‘The Man in the High Castle’. In de Amerikaanse dystopische serie is de VS verdeeld tussen Japan en Nazi-Duitsland. Alexa Davalos speelt Juliana Crain die in het Japanse gedeelte woont en mysterieuze tapes in handen krijgt. Het is het begin van de zoektocht naar de waarheid. Enkel voor de prachtige setting in de 60’s moet je kijken. ‘The Man in the High Castle’ is te vinden op Amazon Prime Video.

Sense8

Ondergewaardeerd is Sense8, het paradepaardje van de Wachowskis-zussen, bekend van onder andere The Matrix. In de sci-fi serie zijn acht personen mentaal met elkaar verbonden na de zelfmoord van een vrouw genaamd Angelica. De acht – oftewel de sensates – kunnen met elkaar communiceren en hun wijsheden, ervaringen en talenten met elkaar delen. Een serie die onderwerpen zoals gender, seksualiteit en politiek niet uit de weg gaat, maar vooral een entertainende topproductie is. De serie werd na twee seizoen (en een film) afgevoerd door Netflix door de enorm hoge kosten per aflevering (9 miljoen dollar per aflevering) en het beperkte kijkpubliek.

The Queen’s Gambit

Tjonge, tjonge. Wat een oerdegelijke serie is dit. In ‘The Queen’s Gambit’ volgen we Beth Harmon: een weeskind en schaakgenie. Ze leert als kind schaken door de conciërge van het weeshuis, maar blijkt al snel beter te zijn dan haar leermeester. Liefde, verdriet, zenuwslopende spanning en plot twists maken het een indrukwekkende rit van begin tot einde. Iets van schaken kennen, hoeft niet om deze serie te appreciëren. 

Dit kan je ook interesseren

Danna Paola’s ‘Calla Tú’ brengt je in zuiderse sferen

Danna Paola, beter bekend als Lu uit de Netflix Original Elite, verblijdt ons in 2021 met haar nieuwe album...

PS5 kopen? Deze week mogelijk nieuwe levering van lading PlayStation 5 in UK (en België en Nederland)

Het geduld van gamers wordt op de proef gesteld nu de nieuwe generatie spelconsole van Sony, de PlayStation 5,...

iPhone 12 kopen en upgraden? Of toch maar bij je oude iPhone blijven? Lees onze gids

De gloednieuwe generatie iPhone is al een tijdje uitgebracht. Je kan de nieuwe iPhone 12 mini op de kop...

PS5 kopen? Gerucht: komende week wordt nieuwe lading PlayStation 5 verwacht bij Belgische en Nederlandse winkels

Het is eindelijk zover. Volgens geruchten wordt komende week een nieuwe levering van de PlayStation 5, de nieuwe generatie...

RECENSIE. ‘Bridgerton’ Seizoen 1 op Netflix: magie, charme en Britse accenten (★★★★)

Bridgerton, de eerste binge-waardige serie in lange tijd. Als je houdt van moderne muziek in een klassiek jasje, grootse...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer