25 januari 2021

© VRT - Segraphy

OPINIE. De laatste aflevering van ‘Vandaag’: “Who’s next? Late Night met Riadh? De Dag met Martine Tanghe? Waes & gasten?”

-

Onze hoofdredacteur fileert op tijd en stond de meest opvallende gebeurtenissen. Het nakende einde van talkshow ‘Vandaag’ met Danira Boukhriss staat ditmaal op de agenda.

Danira, Danira, Danira toch. Rien ne va plus, zouden ze in het casino zeggen. Fini. La fin. The end. Na drie seizoenen eigenwijs dansen tussen actua, cultuur en muziek neem je afscheid van je eerste eigen talkshow. Je volgde daarmee een legendarisch rijtje talkshows op: ‘De Laatste Show’, ‘Café Corsari’ en meest recent nog ‘Van Gils & Gasten’.

Zonde, toch wat mij betreft. Oké, je stond te vroeg geprogrammeerd, een talkshow hoort nu eenmaal in de late avond te zitten en dit najaar voelde je ongetwijfeld de hete adem van Erik Van Looy in je nek. Toch stond ‘Vandaag’ er keer op keer, ook in moeilijke tijden en de kijker keek: onlangs nog zo’n 440.000 kijkers.

Sommigen werden nerveus van dat gewapper met je handen, je eigenwijze vragen en dat gepalaver tussen lichtzinnigheid en diepgang. Toch was ‘Vandaag’ het lichtpunt, zeg maar de vuurtoren op de woelige zee. Op het moment dat de televisieavond leegliep, toen zelf ‘Thuis’ en ‘Familie’ op de pauzeknop moesten duwen, bleven jij en je redactie paraat.

Critici maakten maar al te graag de vergelijking met ‘Jinek’ en ‘De Wereld Draait Door’. Dat ‘Vandaag’ te braaf was, dat de gasten steevast ja-knikken, dat de vragen flauw waren en dat de show er vaak niet toe deed. Maar het is pas wanneer iets er niet meer is, dat een leegte ontstaat. Het klinkt allemaal wel droef en melancholisch, dat geef ik toe, maar Vlaanderen verdient een sterke talkshow. Als Gert en James dat kunnen en ‘De Laatste Show’ jarenlang omarmd werd, dan is er heus wel een publiek voor. Al blijft er één vraag in m’n hoofd spoken: “Who’s next?” Late Night met Riadh? De Dag met Martine Tanghe? Waes & gasten? Of moet de online-wereld het gat vullen? Ik tel ongeduldig af. 

Dit kan je ook interesseren

PS5 kopen? Gerucht: komende week wordt nieuwe lading PlayStation 5 verwacht bij Belgische en Nederlandse winkels

Het is eindelijk zover. Volgens geruchten wordt komende week een nieuwe levering van de PlayStation 5, de nieuwe generatie...

Danna Paola’s ‘Calla Tú’ brengt je in zuiderse sferen

Danna Paola, beter bekend als Lu uit de Netflix Original Elite, verblijdt ons in 2021 met haar nieuwe album...

PS5 kopen? De komende dagen wordt een nieuwe lading PlayStation 5 in België en Nederland verwacht

Het lijkt eindelijk zover. De afgelopen dagen konden verschillende Britse retailers een nieuwe lading van de spelconsoles online plaatsen....

iPhone 12 kopen en upgraden? Of toch maar bij je oude iPhone blijven? Lees onze gids

De gloednieuwe generatie iPhone is al een tijdje uitgebracht. Je kan de nieuwe iPhone 12 mini op de kop...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer