Siska Schoeters stelt vragen aan priesters in voorlaatste ‘Durf te vragen’: “Moet het celibaat niet afgeschaft worden?”

© VRT

© VRT

In de voorlaatste aflevering van Durf te vragen ontvangt Siska Schoeters zes priesters in haar tv-studio. 52,76% van de Belgische bevolking noemt zichzelf katholiek en 9,42% praktiserend katholiek, zo blijkt uit het jaarrapport van de katholieke kerk in België, dat ze publiceerden in 2018 maar vooral cijfers uit 2016 bevat. In 2016 zijn er 50.867 doopsels en 41.060 vormsels toegediend en 7.859 kerkelijke huwelijken gesloten.

De zes priesters antwoorden in Durf te vragen eerlijk op alle vragen. “Wanneer was u voor het laatst verliefd?”, “Heeft de paus altijd gelijk?” of “Moet het celibaat niet afgeschaft worden?” Siska Schoeters gaat radio maken bij Radio Maria en meldt zich aan in de gevangenis van Brugge, waar priester Antoon elke dag langs gaat. Siska volgt ook een dag lang de hipste priester van Vlaanderen: priester Wim.

Priester Karlo (40 jaar, Korbeek-Dijle)

Priester Karlo is de directeur van Radio Maria. Hij is een echte katholiek in hart en nieren. Zijn roeping om de boodschap van de heer te verspreiden, doet hij met veel overgave. Hij kan zich in alle geloofspunten vinden en vindt het belangrijk om daar heel duidelijk over te zijn. Hij is ervan overtuigd dat de hel, het vagevuur en de hemel echt bestaan. Al lopen de kerken leeg in Vlaanderen, er is gezien de toenemende populariteit in Latijns-Amerika toch nog hoop voor het geloof.