28 november 2020

© VTM

Vrijdag begint het ‘gehypte’ televisieprogramma ‘The Masked Singer’: alles wat je moet weten

-

Vrijdag is het zover. Dan start het allereerste seizoen van ‘The Masked Singer’ op VTM. Daarin moeten we acht bekende gezichten ontmaskeren, het enige wat we te horen krijgen is hun stem.

Het is eindelijk aan Vlaanderen. Vanaf vrijdag kan je op VTM kijken naar ‘The Masked Singer’, dat is muziekshow zoals je er nog nooit een gezien hebt. Gewoonlijk krijgen we op vrijdagavond een zoektocht naar talent te zien, denk maar aan ‘The Voice’ of ‘Belgium’s Got Talent’, maar dit spel zit anders in elkaar. Achter acht spectaculaire maskers zitten acht bekende gezichten. Het enige wat moet gebeuren, is ze ontmaskeren. Het lijkt dus op een combinatie van ‘De Mol’ en ‘The Voice’.

Wereldwijd succes

‘The Masked Singer’ is daarom een buitenbeentje, want niemand kent de ware identiteit van de zangers. De enige manier om ze te ontmaskeren is door goed te luisteren en hun stem te herkennen. Het programma komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea waarna het de hele wereld veroverde. Zo maakte onder andere Australië, Nederland, Maleisië en de VS een eigen versie van het programma. Wereldwijd kan het programma dan ook op een enorme belangstelling rekenen, met sterke kijkcijfers tot gevolg.

© VTM

Hoe zit de show nu in elkaar? Wel de gemaskerde zangers en zangeressen stellen zich met vervormde stem aan de hand van een filmpje voor, waarna ze live in de studio – zonder vervormde stem – zingen. Aan de hand van hun optreden en enkele hints moet een panel speurders bestaande uit Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker uitzoeken wie er achter de maskers schuil gaat. 

Om dat geheim te houden wordt niets aan het toeval overgelaten. Het programma kreeg bij de eerste voorbereidingen een codenaam en slechts 8 mensen in Vlaanderen kennen vooraf de identiteit van de Masked Singers. Ook presentator Niels Destadsbader wist tot het einde van niets. De deelnemers arriveerden iedere opname in geblindeerde auto’s en compleet vermomd in hoedie en masker. Ook het aanwezige studiopubliek weet nog steeds van niets, want vlak voor de apotheose werden ze gevraagd om de studio te verlaten. “Alles staat of valt immers met het mysterie rond het programma”, weet Niels Destadsbader.

Dit zijn de maskers

En dat belooft geen makkelijke zoektocht te worden. De acht bekende gezichten zullen er namelijk alles aan doen om hun ware identiteit geheim te houden. Het feit dat het om een zangshow gaat, betekent ook niet dat alle deelnemers zangers zijn. We weten alvast welke pakken we vanaf vrijdag te zien krijgen: de Wolf, Libelle, Koningin, Duiveltje, Duiker, Aap, Otter en Monster. Je kan ze via hier bekijken.

‘The Masked Singer’ start op vrijdag om 20.40 op VTM.

Dit kan je ook interesseren

PS5 kopen? Sony belooft nieuwe levering PS5, bol.com verwacht volgende week nieuwe lading

Oef! Sony heeft goed nieuws omtrent de PlayStation 5. In heel de wereld zijn gamers op zoek naar de...

Fickle Friends brengt funky, dansbare single ‘Million’ uit

Fickle Friends waren twee jaar na het uitbrengen van hun debuutplaat klaar voor de volgende stap, maar daar stak...

Het warme drankje op een winteravond: zo klinkt het nieuwe ‘Caroline’ van Arlo Parks

Arlo Parks is terug met nieuwe muziek. Ze lost al een tijdje nieuwe muziek. Zo bracht ze afgelopen maand...

Nieuwe kandidaat in ‘De Slimste Mens ter Wereld’: Bockie De Repper wordt niet graag schattig genoemd

Vanavond zit er een nieuw gezicht in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Internetfenomeen Bockie De Repper nemen het op...

Kunstencentrum Vooruit kiest voor nieuwe naam, na geschil met sp.a: “Eenzelfde naam voor een kunstinstelling en een politieke partij is onwerkbaar”

De naamsverandering van politieke partij sp.a naar VOORUIT, zorgde voor onrust bij het gelijknamige Gentse kunstencentrum. Ze zullen daarom...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

PS5 kopen? Sony belooft nieuwe levering PS5, bol.com verwacht volgende week nieuwe lading

Oef! Sony heeft goed nieuws omtrent de PlayStation 5. In heel de wereld zijn gamers op zoek naar de nieuwste spelcomputer van Sony, maar...

RECENSIE. Dua Lipa’s ‘Studio 2054’ livestream: Disco Queen Dua wordt de volgende superster (★★★★)

De Britse popkoningin Dua Lipa stelde vrijdagavond haar tweede plaat 'Future Nostalgia' live voor aan de wereld. We haalden onze - ondertussen roestig geworden,...

JBC maakt een Sintbezoek online mogelijk: kindjes krijgen een gepersonaliseerde boodschap

Normaal gesproken strijkt de Sint vanaf 11 november neer bij JBC, maar omdat een fysiek Sintbezoek niet mogelijk is, organiseert de keten dit jaar...