19 oktober 2020

Sony onthult de interface voor de nieuwe PlayStation 5 (PS5)

Sony heeft zopas de interface voor de toekomstige PlayStation 5 onthuld. Nieuw is het Control Center dat een heleboel opties geeft zonder het spel te verlaten. 

In een blogpost en een 12-minuten durende video heeft Sony de gebruikersinterface voor de nieuwe PS5 onthuld. Het gaat om een eerste blik in de gebruikersinterface, dus ze waarschuwen ervoor dat bepaalde zaken nog lichtjes aangepast kunnen worden. De nieuwe interface werd specifiek gemaakt voor 4K-televisies, zo worden voortaan screenshots en video in 4K opgeslagen.

Control Center

Opvallende nieuwigheid is dat wanneer je het Control Center oproept, je niet meer uit de game gaat. De game blijft op de achtergrond zichtbaar. Ook kan je voortaan de activiteiten van je vrienden live volgen, zonder de game te verlaten of in een ander gedeelte van de gebruikersinterface terecht te komen. Het scherm van de andere speler verschijnt dan picture-in-picture op het scherm. Terwijl kan je praten en chatten.

In Activities kan je voortaan ook allerlei zaken ontdekken over een game, zo kan je rechtstreeks vanuit de interface naar een bepaald level gaan of challenges voltooien. Dat kan voor sommige zaken allemaal zonder de game te verlaten. Sony belooft ook dat het switchen tussen verschillende games en de gehele interface sneller zal draaien dan ooit tevoren, doordat de software volledig herbouwd is. De PS5 wordt op 19 november uitgebracht.

Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Dit zijn onze hoofdverdachten in ‘The Masked Singer’. Is Gert Winckelmans de Wolf?

Het was vanavond opnieuw tijd voor 'The Masked Singer'. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren ging onverschrokken verder. Al moest er...

Wie is wie in ‘The Masked Singer’? Is Sandra Kim de Koningin? Onze verdachten op een rij

Vanavond is het opnieuw uitkijken naar 'The Masked Singer'. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren gaat verder. Wie zijn onze hoofdverdachten?...

VIDEO. Kathleen Aerts werd ontmaskerd als Zeemeermin in ‘The Masked Singer’: “Ik heb een repatriëringsvlucht moeten nemen”

Karen Damen zei het al sinds haar eerste verschijning: Kathleen Aerts is de Zeemeermin in 'The Masked Singer'. Dat werd vanavond bevestigd. Kathleen moest...

Recent