04 juni 2020

Kids in the Waiting Room brengt debuut EP uit: Bij duisternis weglokken uit de kolkende realiteit (★★★★)

-

Advertentie

Een maandje geleden kwam de gelijknamige debuut EP van het Gentse Kids in the Waiting Room uit. Het project van frontman Thomas Van Caeneghem schopte het reeds eerder reeds tot onze Must Discover x vi.be. Ditmaal werpen we een blik op hun intrigerende debuut EP.

Kids in the Waiting is het muzikale project van Thomas Van Caeneghem. De man concentreerde zich de laatste jaren op acteren, zo kan je hem kennen van ‘Gevoel Voor Tumor’, ‘Loslopend Wild & Gevogelte’ en theatergezelschap Lieden Op Zee, maar ging al snel over tot het maken van muziek voor een minder theatrale setting. Voor Kids in the Waiting Room ging Van Caeneghem de samenwerking aan met Simon Raman (Steiger, Ivy Falls, Uma Chine), Kobe Boon (Steiger, Mos Ensemble), Artan Buleshkaj (Madame Blavatsky, H A S T) en Jonas Desmet (Madame Blavatsky, Shore Shot).

Kids in the Waiting Room noemt zichzelf een electro-akoestische indie-rock band die het beste van twee werelden combineert. Langs de ene kant bestaat Kids in the Waiting Room uit een bende diverse muzikanten met een jazz-achtergrond en anderzijds het alternatieve