23 september 2020

Must Discover: Nieuwe EP ‘Casablanca’ van Gentse Coyote Melon (★★★★)

-

Advertentie

We hebben een nieuwe Must Discover voor jou in petto. Maak kennis met de Gentse band Coyote Melon en hun nieuwe EP ‘Casablanca’. Het is onze Must Discover die je meevoert naar zonnigere oorden.

We laten je graag kennismaken met dé talenten van morgen. Ditmaal zorgen de heren van Coyote Melon voor een zomerse bries op ijskoude dagen. De band debuteerde in 2017 met EP ‘Coaster’. Een periode van muzikale herbronning en heruitvinding, in combinatie met een ledenwissel en de drukte van enkele zijprojecten, zorgde ervoor dat de band niet in de stroomversnelling kwam die de band wou bereiken. Met de hulp van producer Frederik Segers (Stadt, Fulco) en engineer Jeremy Vettorel werd er gesleuteld aan enkele songs, die singles ‘Parking Lot Sunspot’ en ‘Sebastian’ opleverden.

Afgelopen week lanceerde de band hun gloednieuwe EP ‘Casablanca’. De band opent meteen met de titeltrack, die over een intro beschikt waarvan ons hart enkele tellen sneller gaat slaan. ‘Casablanca’ is een niet missen track vol zuiderse briesjes, die je zo naar benauwde stranden en gloeiendhete zuiderse steegjes begeleidt. In de song speelt de band met de letterlijke betekenis van het woord ‘Casablanca’: de song gaat over een “wit huis” dat onder de “vuile was” die nacht na nacht wordt binnengebracht steeds smeriger wordt.

U hoort het, we zijn fan. Tweede song op deze EP is groovy ‘Sebastian’. Een song vol catchy gitaarhooks en een zinnenspelend drumpatroon, én dan zwijgen we nog over het verslavende refrein. ‘Sebastian’ steekt melancholische lyrics in een dansbaar jasje. De soundtrack voor een laatste dans waar de tranen niet te bedwingen vallen. ‘Parking Lot Sunspot’ valt dan weer op door de harmonie van vocalen, waar ‘Look At You’ de aandacht trekt door de warmte van de track. Afsluiten doe je op deze EP met uitgesponnen ‘Deadpan’. De perfecte afkoeling na een gloeiend hete plaat.

Coyote Melon brengt met ‘Casablanca’ een EP die warme zomerse taferelen in je gehoorgang tovert. De band weet dankzij hun catchy gitaarhooks en warme sounds een groovy geheel te creëren, die doet verlangen naar een zuiderse zon. Indie van de bovenste plank. We houden ze voor u in de gaten.

Advertentie
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Dit zijn de deelnemers van ‘Boer zoekt Vrouw: Home Sweet Home’ 2020: vanaf 31 augustus op VTM

Vanaf maandag 31 augustus is 'Boer zkt Vrouw' terug. Ditmaal niet vanuit het buitenland, maar wel vanuit Vlaanderen. Binnenkort gaan Dina Tersago en An Lemmens...

The Masked Singer: Wie zijn het? Onze hoofdverdachten op een rij (en wie is de eerste afvaller?)

Gisteren ging op VTM 'The Masked Singer' van start. Daarin moeten we op zoek naar de ware identiteit van acht mysterieuze figuren. Monster werd...

Leer de deelnemers kennen van ‘Boer zoekt Vrouw’ 2020 (en deze verrassing)

Vanavond zagen we de eerste kennismakingsaflevering van 'Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home'. Vanavond beten de 29-jarige Veerle, de 23-jarige Frits en de...

HET WEER

Brussel
onbewolkt
13.1 ° C
15 °
<