31 oktober 2020

Must Discover x vi.be: Leuvense rapper Dyce en zijn debuut EP ‘Y’

-

Advertentie

In onze Must Discover x vi.be gaan we week na week op zoek naar dé beste Belgische bands en artiesten. Maak je zelf sublieme muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via vi.be. Deze week stellen we je Leuvense trots Dyce voor en zijn debuut EP ‘Y’. Het is onze Must Discover x vi.be. 

De amper 20-jarige Dyce groeide onder invloed van maar liefst vier verschillende talen en talrijke muzikale invloeden op in Leuven. In 2016 wist hij met hiphoptrio Rewind de tweede plek te behalen in Humo’s Rock Rally. Het talent van Dyce werd eerder dit jaar ook opgemerkt op ‘Sound Track’, een gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten waarbij de muzieksector samenwerkt. De Leuvenaar is daarmee op 7 december in de finale voor Sound Track Vlaams-Brabant in Het Depot te zien.

Dat Dyce niet de zoveelste rapper is, die met zijn snelle woorden ons land probeert te veroveren, maakt de man meteen duidelijk. Op opener ‘ReckLess’ brengt hij een verfrissende combinatie van hiphop en een fikse dosis latin-invloeden. De track effent gelijk het pad voor de tweede song op deze ‘Y’. Op ‘CaNelo’ laat de Leuvenaar zich helemaal gaan, met vette beats en Spaanse woorden die ons doen snakken naar broeierige nachten in Spaanse clubs. Verrassen doet Dyce op ‘CaNelo’ met een outro om U tegen te zeggen. Damn Dyce. 

Dat Latin op deze ‘Y’ de rode draad vormt, is onmiskenbaar. Het is ook iets wat Dyce een sterke eigen sound en visie geeft. De combinatie van Engels en Spaans die de man voorschotelt, werkt ontegensprekelijk. Zo horen we op ‘CirCles’ verslavende Spaanse vocals in het refrein en lijken we op ‘Race’ ondergedompeld te worden in een wereld vol akoestische latin gitaarklanken, om enkele seconden erna meesterlijke, elektronische beats te horen. Dyce wist voor deze EP intrigerende instrumentals te creëren, die het gehoor verrassen en doen snakken naar meer.

Op ‘Y’ brengt Dyce een laid-back hiphopplaat die de man z’n unieke talent uit de doeken doet. Dyce heeft een eigen sound die de komende jaren ongetwijfeld zal inslaan als een bom. We verwachten veel van deze jongeman.

Advertentie
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties