23 september 2020

Nieuwe single ‘Noorderzon’ van monokimono: afscheid van zomerse zonsondergang

-

Advertentie

New kid in town monokimono bracht eind juni zijn felgesmaakte debuutsingle ‘IJsjes’ uit. De single liet voor het eerst proeven van wat we “het liefdeskind van een bloedhete trio tussen Eefje De Visser, Gorki en Nick Cave noemden.” Ditmaal toont het project met nieuwe single ‘Noorderzon’ een totaal andere kant. Het is onze Must Discover x vi.be.

Kimono’s zijn erg kostbare erfstukken. Van generatie op generatie worden ze doorgegeven. Monokimono frontman Ben Tanghe ontdekte zijn kimono in de vorm van zeventien verloren gewaande videocassettebandjes. Op deze zeventien videocassettebandjes werd Tanghe z’n hele jeugd vastgelegd. Met dat materiaal als inspiratiebron én een paar synthesizers trok de frontman de studio in, met debuutsingle ‘IJsjes’ en een vierkoppige EP ‘Kameleon’ die later dit najaar verschijnt als resultaat.

Zomerse Zonsondergang

Waar ‘IJsjes’ ons in stilte en rust allerlei prachtige zomerherinneringen toevertrouwde, toont monokimono met ‘Noorderzon’ een totaal andere kant en sound. Ditmaal werd er resoluut gekozen voor een meer uptempo song. ‘Noorderzon’ wordt voortgestuwd door bezwerende drums en bassen, een subtiele stemvervormer en opvallende samples. De single gaat met zijn 4’23” de klassieke radiosongs ver te boven, maar duurt voor ons geen seconde te lang. Net zoals het afscheid van die laatste zomerse gloeiende zonsondergang. Verdomme monokimono. We zijn verslaafd aan die zinderende eindclimax. Deze blijft even in onze oorschelpen hangen.

monokimono is op 23 oktober live aan het werk te zien in Café Cabron in Antwerpen. Alle informatie via hier.

Advertentie
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Dit zijn de deelnemers van ‘Boer zoekt Vrouw: Home Sweet Home’ 2020: vanaf 31 augustus op VTM

Vanaf maandag 31 augustus is 'Boer zkt Vrouw' terug. Ditmaal niet vanuit het buitenland, maar wel vanuit Vlaanderen. Binnenkort gaan Dina Tersago en An Lemmens...

The Masked Singer: Wie zijn het? Onze hoofdverdachten op een rij (en wie is de eerste afvaller?)

Gisteren ging op VTM 'The Masked Singer' van start. Daarin moeten we op zoek naar de ware identiteit van acht mysterieuze figuren. Monster werd...