De Australische singer-songwriter Dean Lewis was gisteren naar de Brusselse Ancienne Belgique afgezakt. De uitverkochte Grote Zaal – waar zeker 90% vrouw én onder de 35 was – verwelkomde de man uit Down Under hartelijk.

Noah Kahan, het is een naam die vermoedelijk niet meteen een belletje doet rinkelen. Al doet zijn muziek dat wel: de Amerikaan maakte met Julia Michaels namelijk hitsingle ‘Hurt Somebody’. De man zette op een halfuurtje een felgesmaakte set neer. Zo viel ons zijn erg fijne tracks ‘False Confidence’ en ‘Young Blood’ op. Erg strak voorprogramma.

Dean Lewis: prototype van singer-songwriter

Om 21 uur dook de ster van de avond op: Dean Lewis. De man deed bij zijn opkomst de gemiddelde hormonenspiegel pijlsnel de lucht in gaan. De Australiër moet dan ook het prototype van de perfecte singer-songwriter zijn: good-looking, een lange haardos én een (akoestische) gitaar. Lewis maakte eerder reeds furore met debuut EP ‘Same Kind Of Different’ en laat dat net het probleem van deze performance zijn. Het leek op bepaalde moment (te)veel van hetzelfde, maar daarover later meer.

Opener ‘Hold Of Me’ schudde de AB wakker. Drums en gitaren bonkten en gierden door de zaal, gegil weerklonk. Single ‘A Place We Knew’ moet – wat ons betreft –