Dertien concert-tips in Ancienne Belgique + WIN duo-tickets

De iconische concerttempel Ancienne Belgique is onlangs nog bekroond tot drukst bezochte muziekclub van Europa, door vakblad Pollstar. Het hele jaar door is de zaal goed voor de beste Belgische en internationale acts. Wij sommen op wat er in mei voor moois te ontdekken valt. En nog fijner nieuws: wij mogen voor ieder concert een duo-ticket weggeven.

Braindance: Eartheater (01/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Met Braindance brengt Ancienne Belgique de heilige drievuldigheid van vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live-electro acts. Deze keer te gast is de New Yorkse muzikante en choreografe Alexandra Drewchin.

Met haar opmerkelijke sound tast ze de grenzen van de muziek af. Enkele maanden geleden verscheen haar derde langspeler ‘IRISIRI’. Een album waarop klassieke compositie en roekeloze electro samengevoegd worden door haar sublieme stem. Ze stelt op 1 mei de wereld van Eartheater open in de AB Club.

LeFtO presents NCHTWNKL Feat. Nikitch & Kuna Maze + Susobrino (03/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

AB roept met LeFtO een nieuw feesconcept in het leven. Steeds goed voor de scherpste liveacts van het moment, gecombineerd met opmerkelijke dj’s uit het Brusselse.

Deze keer van de partij is de Belgisch-Boliviaanse Susobrino. Hij creert zijn eigen sound door de traditionele Zuid-Amerikaanse percussiemuziek te verweven met electro. De 23-jarige producer stak ondertussen al twee keer de ‘Champion Sound Beat Battle’ op zak.

Frans duo Nikitch & Kuna Maze bracht in mei hun eerste EP uit. Een plaat waarmee ze zelfs op de steun van onder andere Gilles Peterson konden rekenen. De twee producers werden opgeleid als klassieke muzikanten, maar vonden al snel hun weg in jazz en elektronische muziek. Met hun nieuwe ‘Mush’ surfen ze verder op deze sound.

The Subs (04/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Ze zorgen al een decennium lang voor een mengeling van Belgische electro, techno, rave, punk en trance. Eind vorig jaar waren ze er – na een lange periode van stilte – met hun nieuwe single ‘UFO’, een samenwerking met Nieuwe Lichting-finalist Yves Paquet. Jeroen De Pessemier en co kon je vorig jaar ook even aan het werk zien in het Antwerpse Sportpaleis, als special guest van Bazart. We zijn erg benieuwd wat de heren ons op 4 mei in de Ancienne Belgique voorschotelen.

Walking On Cars (05/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

De Ierse indie pop sensatie Walking On Cars ken je wel van hun monsterhit ‘Speeding Cars’ uit 2015. Afgelopen jaar kon je ze live aan het werk zien op Rock Werchter. Nu is de band rond Patrick Sheehy (zanger), Sorcha Durham (pianiste), Dan Devane (gitarist), Paul Flannery (basgitaar) en Evan Hadnett (drum) er met een nieuw album ‘Colors’ dat op 12 april bij Virgin EMI uitkomt. Ze stellen op 5 mei hun nieuwe werk in Brussel voor.

Coca-Cola Sessions: Pavlove + Le Manou (05/05)

/ Tickets via Abconcerts.be /

Pavlove is een psychedelische indierockband uit Gent. Het energieke vijftal brengt nummers met speelse vocals, inventieve gitaarlijnen en opzwepende ritmes. Belangrijke leden zijn de half-Iraanse broer en zus Fabian en Reina Rasti. Zij zijn geïnspireerd door zowel 60’s-muziek uit het Westen als uit Iran en brengen een mix van dansbare indie en neopsychedelische melancholie. Hun nummer ‘Because of You’ staat ook op soundtrack van de film ‘Charlie and Hannah’s Grand Night Out’ van Bert Scholiers.

Junior Eurosong (2009) , The Voice (2013) en De Nieuwe Lichting (2015). Studente muziekproductie, Manou Maerten, deed het allemaal.  Na haar succesvolle EP ‘L’Homme’ is ze nu terug met nieuw materiaal. Op ‘Addict’, haar nieuwe single, krijgen we een prachtige samensmelting te horen van lyrische klassieke muziek met elektronische ritmes.