Terwijl de renners hun beste beentje – letterlijk – voorzetten op de Oude Kwaremont en Paterberg geven we je tussendoor onze Must Discover mee. Dat is deze week SYML, het soloproject van Brian Fennell. De Amerikaan bracht zopas zijn epische indiepop track ‘Wildfire’ uit.

De in Seattle geboren Fennell kan je misschien wel kennen van de band Barcelona. Onder zijn alter-ego SYML, vertaald als ‘simpel’ in Welsch brengt hij melancholische indiepop. Zo bracht hij eerder hit ‘Clean Eyes’ uit. Zijn talent werd ook in ons land opgemerkt, afgelopen jaar kon je hem reeds op Pukkelpop, Botanique en Het Depot aan het werk zien. Dit najaar staat hij op 14 oktober in de AB.

Wildfire

In de aanloop naar de release van zijn self-titled EP, op 3 mei brengt Fennell zijn nieuwe single ‘Wildfire’ uit. De song bouwt verder op zijn gekende stijl. ‘Wildfire’ is een emotionele indiepop track ondersteund door verfrissende synthklanken. De opbouw en het epische die hij in deze track weet te verweven, levert hem ongetwijfeld een radio-hit op. De track gaat trouwens niet zomaar over iets. Hij schreef het nummer naar aanleiding van bosbranden in zijn buurt. Door de giftige rook kon hij dagenlang niet naar buiten, op dat moment ontstond het idee voor ‘Wildfire’.

Zo legt SYML zelf uit: “Het deed me denken aan mensen met een depressie, angststoornissen en algemene droefheid, dat ze iedere dag moeten wakker worden in een wereld die er voor hun ook zo uit ziet. Het ziet er uit als: ‘Ik wil vandaag niet naar buiten omdat het buiten te angstaanjagend is. Het is nutteloos om naar buiten te gaan.’ Met ‘Wildfire’ wil ik hun vertrouwen geven, hun vertellen dat ze hier thuishoren en dat de wereld een betere plek is met hun erbij.”