Onze Must Discover zit in een nieuw jasje. Zo zullen we iedere week één te ontdekken talent via vi.be kiezen. Maak je zelf fantastische muziek? Dan kan je jezelf inschrijven via deze link. Deze week is het de beurt aan Night Nules. Het is onze Must Discover x vi.be. 

Maak kennis met Night Nules, een Antwerpse band rond Kristof De Clerck. Het project ontstond in 2014 met een simpele 8-track, onder de sterrenhemel van het Spaanse dorpje Nules. Een afgelegen hut op een grimmig keienstrand, met het geluid van een woelige en dreigende zee aan de ene kant, en dat van huilende zwerfhonden aan de andere kant: deze setting was de voedingsbodem voor de donkere, eigenzinnige indierock die Night Nules brengt.

Dansbare indierock

Vandaag de dag is Night Nules een trio, met naast De Clerck, bassiste Naomi Bentein, drums worden verzorgd door Erik Heestermans. Na hun debuut in 2015 met dubbel EP ‘Suck It Up’, kwam het trio in 2018 met een nieuwe vrucht: EP ‘Other Girls’.

Slechts drie nummers schotelen de heren en dame ons voor op hun recentste. Openen doen ze met de intrigerende titeltrack ‘Other Girls’. Een track boordevol opduikende melodietjes, contrasterend met de ongrijpbare – erover balancerende – zang. Tezamen bouwen ze op naar een sterke, explosieve climax.

Tweede op deze EP is onze favoriet ‘Son’s Blood’. Eigenzinnige gitaar-, en zangpartijen in combinatie met een swingend ritme. Het doet ons zowaar denken aan die andere topper: Jaguar Jaguar. Afsluiter ‘The Right Spot’ presenteert zich als de meest zwoele en erotische van dit drietal nummers. Broeierig. Zacht. Wulps. Night Nules brengt ons intrigerende indierock in combinatie met dansbare pop. Wat ons betreft een erg geslaagde EP, deze mocht gerust wat langer duren. We zijn benieuwd naar hun volgend werk.