02 juni 2020

Oscar and the Wolf – “Infinity”

-

Advertentie

Oscar and the Wolf is weer terug met een nieuw album. Meermaals bekroond debuutalbum “Entity” is reeds drie jaar geleden uitgebracht. Max Colombie werkte het afgelopen jaar aan de langverwachte opvolger “Infinity” samen met producer Jeroen de Pessemier (The Subs / One Track Brain). 

In 2014 bracht Oscar and the Wolf “Entity” uit. Waar het project vroeger en indie-folkbandje was, zette het project stevig zijn tenten vast in een duister electropop-bos. Het album betekende het einde van de anonimiteit van Max Colombie, maar het begin van een ontdekking doorheen Sportpaleizen en de grootste festivalpodia.

Malibu

“Infinity” lijkt een aftakking te maken van wat “Entity” ons bracht. Colombie vat het album samen als de soundtrack voor een cabriorit van twee ex-geliefden in Malibu. Waar “Entity” snikken, tranen en een liefdesspel liet samenkomen, is “Infinity” een crying on the dancefloor. Eentje dat oplucht. “Infinity” is een sterke evolutie van de sound van Oscar and the Wolf, de singles “The Game” (weliswaar ontbrekend op dit album) en “You’re Mine” lieten al blijken van een meer dansbare evolutie.

Don’t you wanna have a little bit of fun?

Opener ‘So Real’ brengt je meteen thuis waar “The Game” ophield. Een nummer dat als eerste werd gelost van de nieuwe plaat. Ook “Breathing” en “Runaway”, de meeste recente singles vinden we op het album. Die “Breathing” waar Elton John fan van is.

“Exotic” Laat een prachtig spoor van zweet, beats en oneliners voor een beschonken break-up avond achter

“Exotic” laat een prachtig spoor van zweet, beats en oneliners voor een beschonken break-up avond achter: ‘I shouldn’t dance when you’re not around’