Twee volledig goud-gecertificeerde albums voor Twenty One Pilots

Twenty One Pilots heeft twee volledig goud-gecertificeerde albums op hun naam staan in de Verenigde Staten. Daarmee zijn ze de eerste band ooit die zoiets bereikt. 

Recentelijk heeft ‘Truce’, het laatste nummer van hun album ‘Vessel’ (2013), een gouden certificaat gekregen in de VS. Daarmee heeft elk nummer van dat album nu een gouden, platina of dubbelplatina status. Deze certificaten worden uitgereikt door de RIAA (Recording Industry Association of America). Eerder bereikte hun album ‘Blurryface’ (2015) al hetzelfde. Twenty One Pilots is de eerste band die deze prestatie ooit neerzette.

Al sinds februari proberen fans om ‘Truce’ een gouden status te geven en de band geschiedenis te laten schrijven. Dat deden ze door het nummer voortdurend te streamen via Spotify en de hashtag #streamtruce te gebruiken. Nu zijn ze eindelijk in hun opzet geslaagd. Als bedankje plaatste zanger Tyler Joseph een filmpje op instagram waarin hij zijn appreciatie naar zijn fans toe toonde.

Twenty One Pilots schreef hiervoor ook al geschiedenis. Eerder deze maand werd al bekend dat hun album ‘Blurryface’ het meest gestreamde album ooit is. Het heeft namelijk al meer dan 3,5 miljard streams op Spotify, verdeeld over de 14 nummers.  De video voor hun nummer ‘Stressed Out’ is ook al meer dan 1,7 miljard keer bekeken op YouTube.

Twenty One Pilots sluit op 15 augustus Pukkelpop af. Tickets en info op pukkelpop.be