19 oktober 2020

Zwoele schuurmuziek die nieuwe EP ‘Keep me close’ van Faces on TV (★★★★)

Advertentie

Jasper Maekelberg kennen we al een tijdje van bij Balthazar, Tsar B en Bazart. Zo werkte hij mee aan Bazart hun bekendste hit ‘Goud’, maar toch kennen we hem vooral van zijn soloproject Faces On TV. Onmiddellijk associëren we hem dus met gelukzalige en zwoele beats. Daar doet de nieuwe EP ‘Keep me Close’ zeker niet voor onder.

Voor deze plaat heeft Maekelberg zich niet alleen laten inspireren door de sixties en seventies, as usual, maar deze keer ook door de eighties. Een muzikale periode die hem normaal veel minder aansprak. Hij dook in de platencollectie van zijn vader en botste daar op Marvin Gaye, Gainsbourg, Talking Heads en niemand minder dan David Bowie. Dit kan je ook duidelijk horen gedurende de hele plaat.

De EP opent met de herkenbare, vrolijke vibe van ‘Womba’ dat eind 2019 werd gereleased als single. We dagen je uit om stil te zitten op dit zwierige nummer. De begintrack wordt mooi opgevolgd door ‘Time After Time’, ons ook niet onbekend. De twee singles die hiervoor twee aparte entiteiten vormde, komen nu samen als één mooie EP met sensuele tracks.

Titeltrack en enige nieuw nummer op de EP ‘Keep me close’ geeft ons dan weer de goesting op in een bezwete club op één tegel te gaan plakken. Zwoele synths slepen ons opnieuw mee naar eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. ‘Loser’ begint dan weer met een fantastisch luchtig deuntje. Het soort deuntje dat je meeneemt naar een futuristische, maar ideale wereld. Het klinkt alsof Jasper Makelberg na al die jaren is samengevloeid in één mooi geheel. Hij heeft duidelijk zichzelf hierin gevonden. Zwoele schuurmuziek, het klinkt misschien oneerbiedig, maar dat bedoelen we alles behalve zo. Subtiel, smooth en gelukkig. Zo klinkt het. 

Wij kunnen alvast niet wachten om te gaan dansen op de plakkerige vloer van één of andere concertzaal!

Advertentie
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Dit zijn onze hoofdverdachten in ‘The Masked Singer’. Is Gert Winckelmans de Wolf?

Het was vanavond opnieuw tijd voor 'The Masked Singer'. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren ging onverschrokken verder. Al moest er...

Wie is wie in ‘The Masked Singer’? Is Sandra Kim de Koningin? Onze verdachten op een rij

Vanavond is het opnieuw uitkijken naar 'The Masked Singer'. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren gaat verder. Wie zijn onze hoofdverdachten?...

Recent