04 augustus 2020

Bastille ‘Doom Days (This Got Out Of Hand Edition)’: “Een goede, maar wel onnodige verlenging” (★★★)

-

Advertentie

Bastille had voor jou vandaag een sinterklaasgeschenk in petto.  Hun laatste album ‘Doom Days’ kreeg er namelijk 11 nummers bij. Ze noemen het: ‘Doom Days (This Got Out Of Hand Edition)’. Wij wierpen er een blik naar. De recensie van het oorspronkelijke album kan je hier lezen. 

Vrijdag bracht Bastille, bij wijze van sinterklaasgeschenk, een deluxe-versie van hun laatste album ‘Doom Days’ uit. De Britse band zorgde voor een heuse verlenging: zo zijn er maar liefst 11 songs toegevoegd tot een langspeler van zo’n 1 uur 20 minuten.

Demo’s

Het eerste nummer van de verlenging heet ‘Admit Defeat’. Een song die catchy en radiowaardig is, maar verder nietszeggend. Het wordt gevolgd door ‘Good Lesson’, een song die wel meteen je aandacht trekt. En aandacht verdient het nummer ook. Het is afwisselend en originele track.

‘Easy Days’ is de eerste demo die we tegenkomen. Het nummer heeft zeker potentieel, maar het is geen afgewerkte versie en dat merk je duidelijk. De volgende demo, ‘When I Watch The World Burn All I Think About Is You’, is een stuk beter. Het refrein is hetzelfde als in ‘Doom Days’, maar de strofes zijn anders. Een blik op hoe Bastille muziek maakt. De song komt heel breekbaar over en is zeker een aanwinst op deze deluxe-versie.