8500 concertgangers zullen het komende concertseizoen de toegang tot verscheidene concertzalen in ons land geweigerd worden, dat maakte ticketverkoper Tele Ticket Service bekend. De maatregel is het gevolg van fraudeurs, die de tickets aan woekerprijzen doorverkochten.

Maandag zullen muziekliefhebbers op het concert van Post Malone in het Sportpaleis geweigerd worden. Dat is een nieuwe maatregel tegen de zwarte ticketmarkt. Frauduleuze doorverkopers werden ontdekt door nieuwe software bij het bedrijf. Zo merkten ze dat meerdere tickets, via verschillende accounts op eenzelfde computer gekocht werden. De illegale doorverkopers zouden vooral vanuit het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en Israël opereren.

Hoe veilig tickets kopen?

Veilig tickets kopen kan via de officiële kanalen van organisatoren. Tip: zo is het steeds aangewezen om naar de officiële website van de concertzaal te surfen, via daar geraak je vaak naar de officiële ticketverkoper.

Tele Ticket Service
Goformusic
Live Nation
Rock Werchter
Ticketmaster
Ticketnet.be
Sherpa.be
Fnac.be

Ik heb een vals ticket gekocht. Wat nu?

Zo’n 8500 concertgangers zullen de komende maanden aan concertzalen geweigerd worden. Ben je er hier één van? Meldt dit via www.ilovemyticket.com.

Wordt je tegengehouden aan een concertzaal? Indien er nog tickets beschikbaar zijn, krijg je de kans om officiële tickets te kopen. Slachtoffers zullen begeleiding krijgen om een klacht in te dienen.