23 januari 2021

Belgische dj Charlotte de Witte speelde voor Siciliaanse nachtclub waar corona niet lijkt te bestaan

Het Belgische nachtleven ligt quasi stil. Dat is niet in Italië zo, daar speelde de Belgische techno-dj Charlotte de Witte een set alsof er geen sprake is van COVID-19.

Hemeltergend. Dat is het minste wat je kan zeggen van de beelden die afgelopen weekend in de Siciliaanse club Afrobar werden gedraaid. De Belgische techno-dj Charlotte de Witte was in Catania uitgenodigd om een concert te spelen. Op beelden die op sociale media zijn opgedoken, is te zien hoe het publiek voor het podium staat te dansen. Van het coronavirus lijkt er dan ook geen sprake.

Lees verder onder de beelden.

https://www.instagram.com/p/CC0vtqiABOI/

Zo stond het publiek niet afgescheiden van elkaar, de enige veiligheidsmaatregel was het beperken van de capaciteit van de club. Zo klinkt het ook op Twitter, waar Charlotte de Witte voor het evenement schreef: “Limited capacity, maar normaal mogen ze wel dansen”. Een wereld van verschil met de Belgische situatie waar concerten verplicht zittend doorgaan. Het Belgische nachtleven is momenteel dan ook beperkt tot het concept van zomerbars met dj’s.

Het zijn erg opvallende beelden als je weet dat overal in Europa nieuwe opflakkeringen de kop opsteken. De eerste coronagolf werd in ons land deels veroorzaakt door teruggekeerde skiërs uit Noord-Italië. Op dit moment gaat het met situatie in ons land opnieuw de slechte richting uit, zo is het zevendaagse gemiddelde gestegen tot 184,3 besmettingen per dag. Dat is een stijging van 89% ten opzichte van het zevendaagse gemiddelde van vorige week, zo blijkt uit cijfers van Sciensano.

Dit kan je ook interesseren

PS5 kopen? Gerucht: komende week wordt nieuwe lading PlayStation 5 verwacht bij Belgische en Nederlandse winkels

Het is eindelijk zover. Volgens geruchten wordt komende week een nieuwe levering van de PlayStation 5, de nieuwe generatie...

iPhone 12 kopen en upgraden? Of toch maar bij je oude iPhone blijven? Lees onze gids

De gloednieuwe generatie iPhone is al een tijdje uitgebracht. Je kan de nieuwe iPhone 12 mini op de kop...

RECENSIE. ‘Bridgerton’ Seizoen 1 op Netflix: magie, charme en Britse accenten (★★★★)

Bridgerton, de eerste binge-waardige serie in lange tijd. Als je houdt van moderne muziek in een klassiek jasje, grootse...

PS5 kopen? Deze week mogelijk nieuwe levering van lading PlayStation 5 in UK (en België en Nederland)

Het geduld van gamers wordt op de proef gesteld nu de nieuwe generatie spelconsole van Sony, de PlayStation 5,...

Danna Paola’s ‘Calla Tú’ brengt je in zuiderse sferen

Danna Paola, beter bekend als Lu uit de Netflix Original Elite, verblijdt ons in 2021 met haar nieuwe album...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Recent