Christina Foercer stopt als CEO bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines: Directiefunctie bij Lufthansa

© Brussels Airlines

Opvallend nieuws vanuit Brussels Airlines. Christina Foerster, de huidige CEO, zou stoppen bij de luchtvaartmaatschappij. Ze zou een directiefunctie bij moederbedrijf Lufthansa gaan bekleden. Brussels Airlines kondigde eerder aan om te gaan krimpen om tegen 2022 voldoende winstgevend te worden. Daarbij zou gewerkt worden met vrijwillig en begeleid vertrek.

Het vertrek van de CEO is het gevolg van een wijziging in de raad van bestuur van het bedrijf. Vanaf 1 januari 2020 zal Foerster verantwoordelijk worden voor “product management, catering interface en marketing en loyaliteitsprogramma Miles & More”. Foerster werkte sinds april 2018 als CEO bij de luchtvaartmaatschappij en volgde daarmee Bernard Gustin op.

160 miljoen besparen

Het vertrek van de CEO is opvallend te noemen, net nu het bedrijf een ‘reboot’-plan aankondigde. Daarbij zou de winstmarge moeten stijgen tot 8%. Nu is slechts één stoel op een gemiddelde van 154 stoelen winstgevend. Het bedrijf kondigde aan 160 miljoen te moeten besparen. Daarbij zou gewerkt worden met een ‘vrijwillig vertrekplan’. Volgens covoorzitter Etienne Davignon zal er binnenkort een nieuwe CEO aangeduid worden.

Volg voor meer

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneren op  
Abonneren op