26 januari 2021

COVID-19: Dan toch mobiel lab op Brussels Airport om te testen op coronavirus

Binnenkort komt er een mobiel lab op Brussels Airport waar men zich kan laten testen op COVID-19, dat meldt Brussels Airport op donderdag. Passagiers die terugkeren uit een rode zone kunnen zich zo meteen laten testen bij aankomst. Ook wie op reis vertrekt, kan in dit labo een test laten afnemen.

De volksgezondheid is voor Brussels Airport sinds het begin van de coronacrisis een topprioriteit. Daarom hebben we beslist om een stap verder te gaan en COVID-19-tests mogelijk te maken op de luchthaven zelf in een nieuw mobiel lab”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. Het mobiele lab zal net buiten de luchthaventerminal, op het niveau vertrek worden ingericht. 

Resultaat binnen 3 uur

De test zal openstaan voor passagiers die terugkeren uit een rode zone en vertrekkende passagiers. Het mobiele lab zal gebruik kunnen maken van zogenaamde PCR-tests, die ter plaatse worden geanalyseerd. Daarom zijn bij een sneltest de resultaten steeds binnen 3 uur beschikbaar, bij een standaard test duurt dat gemiddeld 9 uur. 

Aankomende passagiers uit een rode zone die zich moeten laten testen, kunnen dat aan het RIZIV-tarief van 46,81 euro. De standaard PCR test kost 67 euro en de sneltest 135 euro. Deze testfaciliteit zal worden uitgebaat door Ecolog in partnerschap met Van Poucke-Eurofins. Ecolog is actief in de wereldwijde logistiek en crisismanagement en Van Poucke-Eurofins is gespecialiseerd in laboratoriumonderzoek. Het labo is geaccrediteerd door Scienscano en zal tegen begin september operationeel zijn.

Dit kan je ook interesseren

PS5 kopen? Gerucht: komende week wordt nieuwe lading PlayStation 5 verwacht bij Belgische en Nederlandse winkels

Het is eindelijk zover. Volgens geruchten wordt komende week een nieuwe levering van de PlayStation 5, de nieuwe generatie...

PS5 kopen? De komende dagen wordt een nieuwe lading PlayStation 5 in België en Nederland verwacht

Het lijkt eindelijk zover. De afgelopen dagen konden verschillende Britse retailers een nieuwe lading van de spelconsoles online plaatsen....

Danna Paola’s ‘Calla Tú’ brengt je in zuiderse sferen

Danna Paola, beter bekend als Lu uit de Netflix Original Elite, verblijdt ons in 2021 met haar nieuwe album...

iPhone 12 kopen en upgraden? Of toch maar bij je oude iPhone blijven? Lees onze gids

De gloednieuwe generatie iPhone is al een tijdje uitgebracht. Je kan de nieuwe iPhone 12 mini op de kop...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Recent