Dreigen er sociale acties op Brussels Airport: hinder tijdens herfstvakantie door staking?

© Brussels Airport

Mogelijk krijgen we tijdens de herfstvakanties sociale acties op Brussels Airport, dat valt vrijdag te lezen in Het Nieuwsblad. Eerder deze week vond reeds een “symbolische, eerste actie” plaats van veiligheidsagenten, toen liepen de wachtrijen aan de controleposten reeds op tot twee uur.

Woensdagnacht draaide het overleg tussen vakbonden en werkgevers in de bewakingssector uit op een sisser. Bewakingsagenten vragen reeds enige tijd om meer koopkracht, betere werkomstandigheden en hogere premies.

Op dinsdag was er reeds een betoging van bewakingsagenten aan het NAVO-hoofdkwartier in Evere en een symbolische actie op Brussels Airport. Daar kwamen zo’n 170 bewakingsagenten niet opdagen, waardoor de wachttijden fors opliepen. Steve Rosseel van het ACV Voeding en Diensten aan Nieuwblad: “Enkel met pamfletten zwaaien haalt duidelijk niets uit.” 

Het belooft daarom de komende weken wel eens warm te worden in de bewakingssector. Vrijdagmiddag heeft een overleg plaats, waar duidelijkheid verschaft wordt over de locaties van mogelijke acties. Mogelijk zullen ook de luchthavens niet gespaard worden, wat slecht nieuws kan betekenen voor vakantiegangers tijdens de drukke herfstvakantie. Het is daarom nog even afwachten waar en wanneer er actie gevoerd zal worden.

Volg voor meer

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneren op  
Abonneren op