20 oktober 2020

Enkele tips voor tijdens het stormweer

-

Advertentie

Vanaf morgenochtend geldt ‘code oranje’ voor de provincies in het westen van het land, ook de provincies grenzend aan Duitsland en Nederland vallen onder ‘code oranje’, zo meldt het KMI. Wij geven alvast enkele tips om het veilig te houden.

In de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Luik geldt donderdagvoormiddag ‘code oranje’. Er worden rukwinden verwacht tussen 90 en 105 km/h. Wie stormschade heeft en de brandweer nodig heeft kan terecht op het noodnummer 1722.

Bel enkel het noodnummer 112, indien iemand zich in een levensbedreigende situatie bevindt. Er wordt opgeroepen niet op te hangen, anders kom je achteraan in de wachtrij, je wordt zo snel mogelijk geholpen. Wij geven alvast enkele tips om het tijdens de storm veilig te houden.

© KMI

Huis & Tuin

  • Terrasmeubels, lichte bloempotten of tuingereedschap zet je best binnen of maak je vast. Alles wat licht is, kan potentieel voor schade zorgen.
  • Kerstverlichting, zoals loshangende verlichtingssnoeren kan je best ook opbergen.
  • Sluit ramen en deuren goed af.
  • Blijf tijdens de hevigste momenten van de storm binnen. Je eigen veiligheid staat voorop.

Buiten & Onderweg

  • Wees op de (snel)wegen alert voor gevallen takken en omgevallen bomen. Luister aandachtig naar de radio als je onderweg bent.
  • Parkeer je voertuig niet in de buurt van bomen. Takken kunnen door de hevige wind op je voertuig vallen.
  • Hevige windstoten kunnen je verrassen onderweg, hou voldoende afstand en hou je stuur met beide handen vast. Wees ook alert bij het voorbijsteken van vrachtwagens of bussen, de kracht van de wind naast deze kan sterk verschillen met auto’s.
  • Met het openbaar vervoer? Probeer niet onder bomen te schuilen.
Advertentie
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Dit zijn de deelnemers van ‘Boer zoekt Vrouw: Home Sweet Home’ 2020: vanaf 31 augustus op VTM

Vanaf maandag 31 augustus is 'Boer zkt Vrouw' terug. Ditmaal niet vanuit het buitenland, maar wel vanuit Vlaanderen. Binnenkort gaan Dina Tersago en An Lemmens...

Leer de deelnemers kennen van ‘Boer zoekt Vrouw’ 2020 (en deze verrassing)

Vanavond zagen we de eerste kennismakingsaflevering van 'Boer zkt Vrouw - Home Sweet Home'. Vanavond beten de 29-jarige Veerle, de 23-jarige Frits en de...

Dit zijn onze hoofdverdachten in ‘The Masked Singer’. Is Gert Winckelmans de Wolf?

Het was vanavond opnieuw tijd voor 'The Masked Singer'. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren ging onverschrokken verder. Al moest er...

HET WEER

Brussel
bewolkt
9.4 ° C
10.6 °
7.8 °