27 november 2020

KAART. Bekijk het aantal besmettingen in uw gemeente: gemiddelde stijgt naar 4.491 bevestigde besmettingen met coronavirus

-

Het zevendaagse gemiddelde stijgt vandaag minder sterk dan de afgelopen dagen en bedraagt 4.491,1 (+79%), dat valt te lezen op het dashboard van Sciensano. 

Op woensdag 7 oktober hebben 6.658 positief getest op het coronavirus. Op donderdag 8 oktober waren dat er 6.145, op vrijdag 9 oktober werden 5.044 positieve stalen ontdekt. Al werd een soortgelijke daling reeds vaker opgemerkt in de cijfers van vrijdag, waarna het besmettingscijfer op maandag opnieuw fors stijgt. Het reproductiegetal ligt in alle provincies boven 1. Gemiddeld besmet één besmet persoon 1,4 andere personen in ons land.

In de periode van 3 oktober tot 9 oktober werden 279.424 tests afgenomen. Gemiddeld bleek 11,1% daarvan positief. In Brussel is dat 18,6%, Luik 18,2% en Henegouwen 13,9%. In Vlaanderen:  Vlaams-Brabant (9,9%), Antwerpen (7,9%), Oost-Vlaanderen (5,8%), Limburg (5,6%), West-Vlaanderen (5,0%).

Ziekenhuisopnames

Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen. Op maandag waren 1.472 bedden bezet (937; een week eerder) door COVID-patiënten, daarvan liggen 267 mensen op intensieve zorgen (195; een week eerder). 

Interactieve kaart

Bekijk het aantal bevestigde besmettingen in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart. Het gaat om de absolute cijfers. Onze kaart bevat voortaan de cijfers van de afgelopen 14 dagen. Je kan er ook de besmettingscijfers van de afgelopen 24 uur en 7 dagen terugvinden door op je gemeente te klikken. Uitgebreide gegevens kan je terugvinden via het dashboard van Sciensano.

Dit kan je ook interesseren

Nieuwe kandidaat in ‘De Slimste Mens ter Wereld’: Bockie De Repper wordt niet graag schattig genoemd

Vanavond zit er een nieuw gezicht in 'De Slimste Mens ter Wereld'. Internetfenomeen Bockie De Repper nemen het op...

Slowthai brengt nieuwe single ‘nhs’ uit, nieuw album ‘TYRON’ verschijnt in 2021

Er verscheen zopas nieuw werk van Slowthai. In de aanloop naar zijn nieuwe plaat brengt hij single ‘nhs’ uit....

Een intrigerende trip langsheen verschillende emoties: ontdek ‘You Won’t Come Around’ van Balthazar

Vijf studioalbums later en tien jaar na de release van debuutplaat ‘Applause’ is Balthazar uitgegroeid tot een van de...

Humo-journalist Wilfried Hendrickx (73) brengt een plaat uit: “Raymond van het Groenewoud zei dat ik een interessante stem had”

Wat als je iedere dag wakker wordt met een flard muziek in je hoofd en Raymond van het Groenewoud...

Concertzaal Muziekodroom en Pukkelpop gaan nauwer samenwerken

De Hasseltse concertzaal Muziekodroom en Pukkelpop gaan in de nabije toekomst samenwerken. De gesprekken waren al langer gaande, maar...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties