27 november 2020

Na 6 weken is de renovatie van landingsbaan 25R op Brussels Airport afgerond

Na zo’n 6 weken werken zijn de renovatiewerken op baan 07L/25R op Brussels Airport afgerond. Vanaf zondag wordt de baan opnieuw in gebruik genomen.

De aannemers werkten sinds 13 juli dag en nacht, 7 dagen op 7, om de sluiting van de baan en de impact van de werken te beperken. Als gevolg van de coronacrisis gebeurde dit in een periode met veel minder luchtverkeer dan gebruikelijk. De grondige renovatie van deze start- en landingsbaan was noodzakelijk om de veiligheid van het luchtverkeer in de toekomst te waarborgen. 

07L/25R is de belangrijkste start- en landingsbaan op Brussels Airport. De bovenste asfaltlaag werd afgefreesd en opnieuw aangelegd over 3,3 km op 60 meter. Alle bekabeling en het bebakeningssysteem werd vervangen. Op plaatsen waar dit nog niet het geval was, werd deze bebakening vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Verder werd ook de afwatering opnieuw aangelegd met nieuwe goten en rioleringsbuizen. Na de laatste tests wordt de vernieuwde baan op zondag 23 augustus om 6 uur in gebruik genomen.

Check de video

Dit kan je ook interesseren

Brihang ging op pyloon op zee staan voor ‘Ver Weg’: bekijk de indrukwekkende videoclip

Brihang is terug met een nieuwe videoclip, die hoort ditmaal bij single 'Ver Weg'. De clip is een prachtig...

‘De Mol’ trekt in 2021 naar Duitsland: aflevering ‘De Slimste Mens ter Wereld’ zat vol tips

Het nieuwe seizoen van 'De Mol' zal zich in Duitsland afspelen. Dat maakte presentator Gilles De Coster bekend na...

Kunstencentrum Vooruit kiest voor nieuwe naam, na geschil met sp.a: “Eenzelfde naam voor een kunstinstelling en een politieke partij is onwerkbaar”

De naamsverandering van politieke partij sp.a naar VOORUIT, zorgde voor onrust bij het gelijknamige Gentse kunstencentrum. Ze zullen daarom...

Niels Albert en Valeska maken trouwdatum bekend in VIER-programma ‘Cook Ensemble’

Niels Albert en Valeska zijn al een tijdje verloofd. In VIER-programma 'Cook Ensemble' vroeg Jani wanneer het huwelijk gepland...

Humo-journalist Wilfried Hendrickx (73) brengt een plaat uit: “Raymond van het Groenewoud zei dat ik een interessante stem had”

Wat als je iedere dag wakker wordt met een flard muziek in je hoofd en Raymond van het Groenewoud...
Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties