Nieuwe beelden opgedoken van neerstortende Boeing 737 in Iran: zo goed als zeker geraakt door raket

Opnieuw zijn beelden opgedoken van de crash van de Oekraïense Boeing 737 nabij Teheran. Eerder onthulde The New York Times beelden waarop te zien is hoe een vermoedelijke luchtafweerraket het toestel raakt. 

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat de Oekraïense Boeing werd neergeschoten door een Iraans luchtafweersysteem. Iraanse experts waren er als de proppen bij – amper enkele uren na de crash – om het neerstorten van de Boeing 737 NG toe te schrijven aan een technisch defect aan de motoren. Onwaarschijnlijk klonk dat toen, gezien het vaak enkele weken duurt voor het onderzoek naar de oorzaak van een vliegtuigongeluk de eerste resultaten kan leveren.

Iraanse luchtafweerraket

Gisteren bleken de Verenigde Staten en Canada geen geloof meer te hechten aan deze piste en hadden ze naar eigen zeggen bewijs hiervan. Ook Nederland acht het waarschijnlijk dat het toestel neergeschoten werd door een Iraanse luchtafweerraket, dat zei de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken Stef Blok in Brussel. Het toestel zou geraakt zijn door twee luchtdoelraketten. Iran heeft aan Oekraïne, Canada en de VS toegezegd dat experts het wrak van vlucht PS752 mogen onderzoeken.

Volg voor meer

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneren op  
Abonneren op