19 oktober 2020

NIEUWE CIJFERS. Bekijk de kaart met het aantal besmettingen met het coronavirus in uw gemeente

Het aantal bevestigde COVID-19 gevallen is opnieuw gestegen. Ondertussen is het zevendaags gemiddelde gestegen naar 1.196,1 bevestigde gevallen per dag (+62%). Ook het aantal ingenomen ziekenhuisbedden is gestegen naar 428 (+46%). Bekijk de situatie in jouw stad of gemeente via onze interactieve kaart.

Het coronavirus is aan een opmars bezig. Ondertussen krijgen steeds meer gemeentes en steden te maken met stijgende cijfers. Op 15 september werden er 1.593 bevestigde besmettingen genoteerd, op 16 september 1.647. Voor 17 september staat de teller op 1.213. Ter vergelijking: een week eerder, op 8 september, waren er 871 bevestigde gevallen, op 9 september waren dat er 1.021 en op 10 september 1.143. 

Ziekenhuisopnames

Ook het aantal ingenomen ziekenhuisbedden gaat in stijgende lijn. Op zondag 20 september werden 428 bedden ingenomen door COVID-19-patiënten, een week eerder waren dat er 293. Het aantal ingenomen bedden op intensieve zorgen stijgt lichter, daar zijn nu 77 bedden ingenomen. Afgelopen week waren dat er 71.

 

Abonneren op
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lees Meer

Dit zijn onze hoofdverdachten in ‘The Masked Singer’. Is Gert Winckelmans de Wolf?

Het was vanavond opnieuw tijd voor 'The Masked Singer'. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren ging onverschrokken verder. Al moest er...

Wie is wie in ‘The Masked Singer’? Is Sandra Kim de Koningin? Onze verdachten op een rij

Vanavond is het opnieuw uitkijken naar 'The Masked Singer'. Onze speurtocht naar de ware identiteit van de figuren gaat verder. Wie zijn onze hoofdverdachten?...

VIDEO. Kathleen Aerts werd ontmaskerd als Zeemeermin in ‘The Masked Singer’: “Ik heb een repatriëringsvlucht moeten nemen”

Karen Damen zei het al sinds haar eerste verschijning: Kathleen Aerts is de Zeemeermin in 'The Masked Singer'. Dat we