Nieuwe Miss België mikpunt van racistische reacties

© FOX

De 22-jarige Angeline Flor Pua, is gisteravond verkozen tot de nieuwe Miss België. Dat Angeline Flor Pua, Filipijnse roots heeft zorgt voor racistische reacties op sociale media. 

Kort na de bekendmaking van de kersverse Miss België, werden racistische reacties op sociale media gepost. Dat de 22-jarige Antwerpse, Filipijnse roots heeft zorgde blijkbaar voor negativiteit bij bepaalde mensen. Ondermeer: “Miss poepchinees” en “Die naam en uit Borgerroco, wat is daar nu nog Belgisch aan”, werd er gereageerd.

Reacties veroordeeld 

Bram Sebrechts, van het Gelijkekansencentrum Unia veroordeelt de reacties op sociale media. Anderzijds is het ook een belangrijk teken dat de Miss België Aziatische roots heeft. Dat betekent dat het land mee gaat in het verhaal van diversiteit, aldus Sebrechts.

Ook staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) steunt Angeline Flor Pua. Ze is trots op de nieuwe Miss België, met Aziatische roots. “Bewijs van een open, liefdevol Vlaanderen”, zegt ze op Twitter.

Pilote in spé

De Antwerpse beaamt ook een carrière in de luchtvaart. Ze zit momenteel in haar laatste jaar ‘Piloot in de burgerluchtvaart’, een opleiding waarvoor ze een lening van 100.000 euro voor nodig had. Zeven bijbaantjes heeft ze de afgelopen jaren gecombineerd om aan het nodige startkapitaal te komen.

Tenslotte wilt ze nog een zo goed mogelijke ambassadrice worden voor ons land. Drukke tijden breken aan, voor de nieuwe Miss België.